TARD, DE MALA GANA I INSUFICIENT, PERÒ RTVV JA TÉ UN PLA D'IGUALTAT

dilluns, 29 de novembre de 2010 ·

RTVV ja té el Pla d'Igualtat que, per imperatiu legal, hauria d'haver-se elaborat fa molts anys. Malauradament, la seua negociació no ha sigut fruit de la sensibilitat de l'empresa cap al problema de la discriminació de sexe, sinó per l'escàndol de Vicente Sanz i les pressions exercides per la Inspecció de Treball.
L'aprovació del Pla d'Igualtat s'ha fet amb l'abstenció de la Intersindical. El motiu és que difícilment podíem votar a favor quan ja votarem en contra del Protocol contra l'Assetjament sexual i laboral que per a nosaltres és essencial. D'altra banda, tot i considerar que el seu contingut és molt insuficient, pensem que compleix uns mínims i que no és bo que el primer Pla d'Igualtat nasca marcat per l'orfandat. En este sentit, l'abstenció no és altra cosa que el nostre compromís per millorar-lo.

UN PLA INSUFICIENT

El Pla d'Igualtat aprovat este matí s'ha fet a partir d'una sèrie de dades proporcionades per l'empresa que ha quedat com a Annex I i de l'enquesta que es va passar als treballadors. També inclou un conjunt de fitxes on s'inclouen les accions i mesures a prendre i que podeu trobar en l' Annex II. Del Pla destaquem:

Conciliació: Ha sigut el gran cavall de batalla durant la negociació. L'empresa ha rebutjat un bon grapat de propostes argumentant que anaven més enllà del Conveni Col.lectiu, cosa que no es de veres perquè la major part de les vegades consistien en reordenar mesures, per exemple, agrupant o dividint hores. Al final, el millor de l’àrea de conciliació és que es farà una guia pràctica amb totes les mesures de conciliació que hi ha en la legislació, el conveni i el Pla d’Igualtat que serà molt útil per a tots els treballadors i treballadores.
Retribucions: El Pla posa els mitjans perquè les dones de baixa per maternitat cobre els increments salarials que es produisquen en l'empresa durant la seua absència, una situació escandalosa que ha fet que, per falta d'informació, moltes dones hagen perdut més de 300 euros. En esta qüestió, l'empresa ha actuat fins ara d'una forma absolutament lamentable i lesiva per a les dones.
Salut laboral: Des de la Intersindical hem aportat un seguit de mesures per a fer front a la violència de gènere que al final s'ha quedat en un compromís genèric de l'empresa de “agilizar la tramitación de las medidas relacionadas con la lucha contra la violencia de género”. Durant la negociació s'ha plantejat per primera vegada la regulació de la lactància en l'empresa i el pla inclou la creació d'una sala de lactància.
Moscosos: En contra del parer inicial de l'empresa s'ha aconseguit que les dones en baixa de maternitat conserven el dret a gaudir tots els sis dies moscosos que hi ha al conveni.
Comunicació i llenguatge no sexista: La nostra intenció era incloure una bateria de mesures per millorar la imatge de la dona que es transmet des de Canal 9 i Ràdio 9. Incomprensiblement, l'empresa no ha volgut entrar en esta qüestió amb una excusa de mal pagador dient que forma part de la imatge corporativa.

BUNYOLS DE VENT

Durant la negociació es van posar damunt de la taula tres plans d'igualtat, el de la Intersindical, el d'USO i el de l'empresa. El que es va prendre com a base va ser el de l'empresa que, com haureu comprovat, parla en castellà. El document, a pesar dels nostres esforços, continua farcit de bunyols de vent que unes vegades intenten amagar la falta de contingut i altres dificulten la comprensió del text. Com a mostra, tres botons:
+“A partir de los datos objetivos se ha podido comprobar cómo, a pesar de esa regulación igualitaria, las cifras reales de retribuciones se ven teñidas de un leve nivel de desigualdad....”
+“La herramienta para la transmisión de ideas es el lenguaje. Un lenguaje impregnado de cargas sexistas cuya adecuación a las necesidades de una igualdad efectiva ha demostrado no ser la más idónea”.
+” Su adecuado desarrollo posibilitará la ausencia de discriminación derivada de la necesidad del personal de cumplir con el desarrollo de las obligacionbes familiares”.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.