TENIM LES PREGUNTES I SABEM LES RESPOSTES. ARA, VOLEM ELS NOSTRES DINERS.

dimarts, 2 de novembre de 2010 ·


-Els treballadors tenim dret a demanar avanços a compte dels diners que ens deuen?: El tenim i està arreplegat en l'article 29-1 de l'Estatut dels Treballadors.
-Què passarà si l'empresa no accepta la nostra sol.licitud?: Doncs que caldrà acudir a la via judicial.
-Per què no acudir ja a la via judicial?: Podríem fer-ho, però primer volem esgotar totes les vies. I una d'elles és que els treballadors plantegen el seu dret a reclamar el deute a través d'un avanç a compte de la futura nòmina en la qual ens pagaran els endarreriments. Esta demanda també es una forma d'advertir l'empresa que no anem a quedar-nos amb els braços creuats.
-És precís reclamar individualment si s'enceta la via judicial?: En este cas, pensem que ès el millor. L'altra possibilitat seria plantejar un conflicte col.lectiu, però és molt arriscada, ja que significa jugar-se-ho tot a una carta sense possibilitat de fer cap tipus de reclamació posterior.
-Què endarreriments caduquen i quan caduquen?: A desembre caduca l'increment del 0'3 per cent del sou i el 10 de febrer la resta. És a dir, el 0'5 per cent de la massa salarial del 2008 i el 2009 i els increments del Plus Conveni corresponents al 2009.
-Quina base legal hi ha per reclamar els endarreriments?: La pujada del 0'3 per cent està establerta en els Pressupostos de la Generalitat i la resta de conceptes estan recollits en el VIII Conveni Col.lectiu i les taules salarials aprovades per la Comissió Paritària amb l'autorització de la Conselleria d'Economia.
-Quans diners ens deuen?: Varia segons categories laborals. A data 30 de setembre les quantitats oscil.laven entre els 364 i els 525 euros. Veure els deutes per categories.
-Què es pot fer per evitar la caducitat dels deutes?: Primer, pressionar perquè ens paguen i després acudir a la via judicial començant per una demanda en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC).
-Que passarà a partir de desembre amb els treballadors que no reclamen?: Els deutes prescriuen a l'any. Això significa, per exemple, que si una persona presenta la reclamació en març perdrà el dret a cobrar tres mesos del 0'3 per cent i un mes de la resta d'endarreriments.
-Per què no ens paguen?: Perquè els que han de fer-ho no volen, o perquè s'han gastat o malbaratat els nostres diners en coses que no corresponien.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.