COBRAR, O NO COBRAR, EIXA ÉS LA QÜESTIÓ

dimarts, 9 de novembre de 2010 ·

L'empresa s'ha compromés a pagar-nos els endarreriments el mes que ve i tant de bó siga així. Durant les últimes setmanes la Intersindical ha fet una campanya per reclamar els deutes a través d'avanços a compte del treball ja realitzat, però és evident que si en les pròximes setmanes l'empresa no reuneix la Comissió Paritària per concretar els deutes i el seu pagament, caldrà anar més enllà.
Els treballadors han de saber que els deutes econòmics prescriuen a l'any, però també han de saber que no és suficient parar el rellotge de la prescripció, sinó que cal obrir una via que obligue l'empresa a pagar-nos. De què ens serviria si no anar allargant la data de caducitat durant deu anys si d'ací deu anys continuem sense cobrar?
Per a fer front a la situació hi ha dos camins: reclamar al SMAC o reclamar al TAL. L'opció de la Intersindical és encetar la via del SMAC. Vos expliquem el per què:

EL SMAC

El SMAC és el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació. Per obrir la reclamació via SMAC és suficient presentar un escrit amb les nostres reclamacions. És un tràmit gratuït i es fa a títol individual. El fet de presentar esta reclamació paralitza la prescripció dels deutes durant un any. La reclamació també dona dret a encetar la via judicial. És a dir: la d'exigir que un jutge obligue l'empresa a pagar.
Nosaltres sabem que molts treballadors no aniran més enllà de presentar la reclamació inicial. Altres, anirem immediatament a la via judicial. En el moment que aconseguim el pronunciament d'un jutge, la resta serà fàcil per als demés, ja que l'empresa es veurà abocada a pagar a tots els que ho han demanat.
Des de la Intersindical considerem que si les coses es posen difícils, la demanda per la via del SMAC és la més adequada i per això, ja la tenim preparada.

EL TAL

El TAL és el Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana. El seu equip de mediadors està designat pels empresaris i les centrals sindicals. Al TAL no poden anar els treballadors a títol individual. El 2008, la Intersindical, CCOO i UGT van acudir a estes organisme per a demanar a l'empresa el reconeixement del deute que hi havia en aquells moments, cosa que no va fer.
Actualment però, considerem que no té sentit acudir a esta via perquè l'empresa, a diferència del que passava en el 2008 i el 2009, ja ens ha reconegut el deute a través del VIII Conveni Col.lectiu i en la Comissió Paritària. Ara no hi ha un problema de reconeixement de deute com aleshores i, per tant, no té sentit demanar-lo. El nostre problema és que l'empresa no ens paga i el TAL no pot obligar-la a fer-ho.
L'única eixida que ens quedaria si optarem per la via del TAL és plantejar un conflicte col.lectiu, cosa que, en este cas, considerem que és inapropiada i molt arriscada, ja que significa jugar-se-ho tot a una carta sense possibilitat de fer cap tipus de reclamació posterior.
Naturalment, la nostra esperança és que l'empresa complisca els seus compromisos i que no calga anar al SMAC, ni al TAL.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.