JUBILACIÓ PARCIAL: EL CONTRACTE DE RELLEU PAS A PAS

dimecres, 11 de febrer de 2009 ·

EL QUE DIU EL VIII CONVENI COL.LECTIU

"Article 87 bis. Jubilació parcial. Se reconoce el derecho de los trabajadores fijos de plantilla de acceder a la jubilación parcial cuando cumplan los requisitos establecidos en el artículo 166 de la Ley General de la Seguridad Social y los previstos en este artículo. Cuando ejerzan tal derecho, la empresa celebrará contrato de relevo que tendrá una duración igual al tiempo que le falte al trabajador sustituido para alcanzar la edad de sesenta y cinco años, amortizándose en ese momento la plaza de plantilla salvo justificación en contrario".

LA JUBILACIÓ PARCIAL PAS A PAS

Qui pot jubilar-se?

La llei estableix que, a partir del 2012, poden jubilar-se parcialment els treballadors fixos que tinguen 61 anys, que treballen a temps complet i que tinguen més de sis anys d’antiguitat en qualsevol empresa de RTVV. També hauran d'haver cotitzat 30 anys. Fins arribar a l'any 2012 hi ha un període transitori que fa que, per exemple, durant el 2009 ens pugam jubilar parcialment amb 60 anys i dos mesos, 21 anys de cotització i 3 d'antiguitat.

Com puc jubilar-me?

El primer requisit és la voluntat del treballador. Com que està inclòs a l’Estatut dels Treballadors i el VIII Conveni col.lectiu, l’empresa no pot negar-se.

Com a recomanació prèvia, és important que el treballador calcule si li interessa, a partir de quina edat li interessa d'acord amb els temps que ha treballat. Tot això es pot saber consultant amb un gestor o un advocat o, si eres afiliat de la Intersindical, a través dels nostres serveis jurídics.

Per què la jubilació és parcial i amb quin percentatge?

La jubilació és parcial perquè es treballa una part de la jornada i l’altra, es passa a situació de jubilació. La reducció de jornada la tria el treballadors des d'un mínim del 25 per cent a un màxim que pot arribar al 85 %.

Com es cobra?

L’empresa paga una part del sou del treballador i l’altra, l’INSS.

Com es reparteix la jornada que sí s’ha de treballar?

El percentatge que s’ha de treballar es pot acumular en un únic bloc anual, en unes hores al dia, en unes setmanes al mes o en uns mesos a l’any. Per exemple, el treballador treballa 2 hores al dia o tres mesos a l’any o uns dies a la setmana. Es tracta d’arribar a un acord amb l’empresa.

Com es substitueix l'empresa al treballador jubilat parcialment?

L’empresa pot substituir el treballador jubilat amb un altre treballador, al que se li faria un contracte de relleu. El “rellevista” ha d’estar en l’atur o tindre un contacte temporal en RTVV. El substitut treballarà fins a la jubilació total del treballador prejubilat i tindrà un contracte igual al percentatge d’hores que éste ja no fa (un contracte complet al que es resta el temps que treballa el prejubilat). Tot i això, el seu treball es pot simultanejar en horari i jornada de treball.

Amb quina categoria laboral es contracta el “rellevista”?

Éste és el punt més delicat de l’assumpte. Si llegiu la redacció de l’Estatut dels Treballadors, diu expressament:

El puesto de trabajo del trabajador relevista podrá ser el mismo del trabajador sustituido o similar, entendiendo por tal el desempeño de tareas correspondientes al mismo grupo profesional o categoría equivalente”.

Però, amb el nostre conveni en la mà, què és un grup professional? I una categoria equivalent? Els posaran al grup retributiu més alt que puguen? L'empresa continuarà engreixant el grup de guionistes?

El que cal tindre en compte és que l’Estatut dels Treballadors diu expressament que si el treball del prejubilat i el del reservista no poden ser el mateix, les bases de cotització hauran de ser les mateixes. Això, significa que haurien de cobrar el mateix. I aixó és el que defensarà la Intersindical.
PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.