ENDARRERIMENTS: NO SÓN IOGURT, PERÒ TAMBÉ CADUQUEN

diumenge, 24 d’octubre de 2010 ·

La Intersindical ha encetat una campanya per exigir que l'empresa ens lliure els endarreriments a través d'un avanç. Es tracta d'una forma de reclamar els nostres drets. Tanmateix, cal tindre clar que si no aconseguim que ens pague, caldrà acudir a la via judicial. I qui no reclame, no cobrarà. Es pot dir més alt, però no més clar.


LES DATES DE CADUCITAT

Els deutes, si no es reclamen, caduquen a l'any. En el nostre cas, hi ha dos dates a tindre el compte.
Si no ens paguen abans del 31 de desembre perdrem el dret a cobrar el 0'3 per cent que enguany s'ha pujat a tots els treballadors de la Generalitat.

El Conveni Col.lectiu de RTVV es va publicar el 10 de febrer i en ell s'inclouen les taules salarials del 2008 i el corresponent dret a rebre el Fons Compensatori Extraordinari (el 0'5 per cent de la massa salarial). Això significa que el 10 de febrer de l'any que ve caduquen la resta d'endarreriments.
Els deutes, com hem dit, caduquen a l'any, però de forma progressiva. És a dir, que si un treballador presentara la seua reclamació el més d'abril del 2011, hauria perdut el 0'3 per cent dels 4 mesos que van de gener a abril i dos mesos de la resta d'endarreriments.
Si l'empresa no liquida els deutes com a màxim en la nòmina que es paga el 22 de desembre, no ens quedarà més remei que fer demandes individuals per la via judicial. La Intersindical ja té a la vostra disposició el model a presentar al SMAC.


EL QUE HEM FET, EL QUE ESTEM FENT

La Intersindical ha realitzat diverses gestions davant la Conselleria d'Economia. Estes gestions es van veure reforçades el 30 de novembre del 2009 per la Sindicatura de Greuges que, a iniciativa de la Intersindical, va instar l'Administració a pagar-nos els endarreriments salarials. El tema també l'hem plantejat al Consell d'Administració.
Els deutes també han sigut una reivindicació constant en la Comissió Paritària i tornarà a tractar-se en la propera reunió.
La campanya que hem encetat per a reclamar els endarreriments per la via de sol.licitar avanços és una forma de pressionar a l'empresa. I també una manera de fer arribar als treballadors amb la màxima claredat que en este assumpte caldrà que comencen a donar la cara. Ara, amb una simple sol.licitud d'avanços i, si això no és suficient, amb la presentació d'una reclamació judicial que, com hem dit, haurà de ser individual.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.