SI ERES O HAS SIGUT BECARI, AÇÒ T'INTERESSA

dimecres, 30 de novembre de 2011 ·

Si en algun moment de la teua vida laboral has treballat com a becari, ara pots fer valdre eixe temps i computar-lo de cara a la futura pensió. El termini per reclamar aquest dret finalitza el 31 de desembre del 2012. I si ets becari en l’actualitat, has de saber que l’empresa cotitzarà per tu.

L’empresa ha començat a tramitar la cotització dels becaris a la Seguretat Social en compliment del Real Decret 1493/2011, que desenrotlla la llei sobre modernització del sistema de la Seguretat Social i que ha entrat en vigor este mes de novembre.
La quota mensual és de 48 euros, dels quals 42 els pagarà RTVV i 6 el treballador. Esta cotització computa per a la pensió i equipara la protecció dels becaris amb la resta de treballadors en qüestions com baixes per malaltia comuna, accident o maternitat. Queda fora la protecció per desocupació.
POSSIBILITAT DE RESCATAR PERÍODES ANTERIORS
Aquells que han sigut becaris amb anterioritat a l’1 de novembre i que varen realitzar practiques remunerades sense protecció social ara poden rescatar fins a dos anys de cotització, temps que computarà per als drets de la futura pensió.
Eneste cas l’empresa no paga a la Seguretat Social sinò que ho fa elpropi treballador/a beneficiari. Es calcula que haurà de pagar alvoltant de 150 euros per cada mes que vullga rescatar. Esta quantitatpodrà abonar-se en un pagament únic o de forma fraccionada, ambmensualitats mínimes de 75 euros.
El rescat està pensat per aquells treballadors que necessiten completar anys de cotització per a accedir a la pensió mínima o per complir els 37 anys de cotització que s’exigeixen per a obtindré el 100% de la pensió en el moment de la pensió.
El termini per a realitzar el rescat finalitzarà el 31 de desembre del 2012 i es fa a les oficines de la Tresoreria de la Seguretat social, acreditant el període que es vol fer valdre.
Si esteu interessats, el formulari a omplir per a rescatar antics períodes de formació el trobareu a la pàgina de la Seguretat Social:

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.