LA RTVV QUE REIVINDIQUEM NO ÉS UNA UTOPIA

diumenge, 4 de desembre del 2011 ·

La crisi econòmica iniciada en 2008 ha projectat l'ombra de la sospita sobre tot allò que du el marxamo de públic. L'ensenyament, la sanitat i els mitjans de comunicació han quedat en el punt de mira com a causants de tots els mals. En el cas de les televisions i ràdios públiques el debat va acompanyat d'alguns missatges que serveixen per tranquil·litzar la vessant més voraç de la competència, que aspira a fer-se amb una part del pastís audiovisual.


ALGUNES LLEGENDES URBANES


Així, s'ha colat la lletania que resa que" RTVV té més personal que Tele 5, Antena 3 i la Sexta juntes". Sí, però no. Els canals privats fa anys que van decidir externalitzar la major part de la seua producció. Per exemple, tots els informatius de Tele 5 estan servits per l'empresa de notícies Atlas, propietat de Mediaset. Atlas té una plantilla de més de 200 treballadors i en molts casos subcontracta cobertures informatives a tercers , que acaben servint les informacions a Tele 5. Conforme baixem l'escala, trobem condicions laborals més precàries i sous que ens retrotrauen a meitats dels anys 90. És així com l'audiovisual s'ha convertit en un sector de mileuristes.

La segona frase lapidària és que "RTVV és cara per als valencians". Per reforçar la sentència sempre s'al.ludeix als 1.200 milions d'euros de deute acumulat que arrossega. Curiosament no s'explica com s'arriba a una xifra tant astronòmica tot i que l'equació salta a la vista: sumem els sucosos contractes amb productores amigues per projectar els successius presidents autonòmics a l'escena política madrilenya (això sí, amb unes audiències irrisòries), el cànon per la retransmissió de les curses de Fórmula I, el finançament atípic dels equips de futbol valencians, les factures unflades amb la retransmissió de la visita del Papa o els capritxos de l'anterior secretari general, Vicent Sanz, processat per un cas d'abusos sexuals a tres treballadores de la casa. Hi ha hagut la més mínima responsabilitat política per haver provocat un forat negre de dimensions incalculables? Cap ni una. Les gestions successives de Jesús Sánchez Carrascosa, Genoveva Reig o Pedro García han estat validades pels successius governs autonòmics. 


EXIGÈNCIES DEL CONTRIBUENT



Quan la magnitud dels interessos del deute avorta qualsevol maniobra econòmica, la resposta políticament correcta és que cal aprimar RTVV, redimensionar, reorientar-se en el nou mercat televisiu...eufemismes per a parlar de comiats massius.

Volen xifres sobre l'elevadíssim cost que tindrà RTVV per als valencians l'any pròxim?. Anoten els 98 milions d'euros que transferirà la Generalitat a RTVV per al seu funcionament i veuran que és un 0'65% del total del pressupost de la Generalitat. I si tenim en compte les 3.484.000 persones majors de 18 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana ens trobarem que a cadascú li correspon pagar 28 euros a l'any per sostindre RTVV.

Com a accionistes, per 28 euros anuals, els valencians haurien de tindre dret a :
- uns informatius plurals i equilibrats, que donen veu a diferents opinions polítiques, sindicals o socials. A debats enriquidors i a que les minories deixen d'estar silenciades.
- una programació majoritàriament en valencià, feta pels professionals de la casa, sense cap sobrecost que es puga evitar.
- una programació infantil i juvenil escaient per als nostres fills i filles, amb un valencià acurat i ric en varietats.
- una televisió i una ràdio disposades a donar les claus de la societat i el territori que vivim.
- que els nostres actors i actrius puguen ser protagonistes de les nostres fantasies.
- que els nostres dobladors puguen posar veu a bona part de la programació de ficció que ara veiem en castellà.
- que els presentadors valencians que omplin les graelles d'altres televisions puguen ser referent de les cadenes on van créixer.
- que no es regalen txecs en blanc a productores amigues del poder polític de torn sense que el producte aconseguisca una audiència digna i presente els mínims paràmetres de qualitat.
- uns directius experimentats en el sector i responsables amb la gestió dels recursos públics, que no gasten més d'allò que tenen pressupostat.

I això ens du a una qüestió clau: és possible que qui no creu en el sector públic, ni en el valencià, ni en els treballadors de RTVV tinga el perfil idoni per a reflotar la televisió i les ràdios públiques?

ÉS MOMENT DE PACTES I  COMPROMISOS


En estos moments el Consell prepara una llei per a refundar RTVV i en molts despatxos es creuen travesses per vore quants treballadors aniran al carrer. Seria desitjable que el futur de Canal 9 i Ràdio 9 passara per compendre que són instruments vàlids de cohesió social i territorial i serveixen per a reforçar la nostra identitat com a poble i fomentar el valencià. I que eixos objectius només es poden complir des d'un mitjà públic que quede al marge de les batalles mediàtiques i amb uns professionals preparats, com els que hi ha a RTVV.

Potser per això seria recomanable que els responsables de dissenyar el nou sector audiovisual públic arriben a un doble pacte. Primer amb la resta de partits, per consolidar un model despolititzat i un contracte- programa que garantisca el futur de RTVV sense que siga una càrrega econòmica. I segon amb els treballadors de RTVV, tancant un pacte per la producció i la productivitat, recuperant els comités de redacció i compromet-los amb la tasca social que se'ls encomana. Per 28 euros a l'any, vostè també té dret a exigir-ho.

Article de la Intersindical  publicat a www.valenciaplaza.com 




PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.