ENTREVISTA DE LA INTERSINDICAL AMB EL SECRETARI GENERAL, JUAN PREFACI

dimarts, 8 de novembre de 2011 ·


ELECCIONS SINDICALS: ESTA VEGADA, PAREIX QUE TOTS REMEM EN LA MATEIXA DIRECCIÓ

L'empresa ens ha anunciat que defensarà en els tribunals el procés electoral dut a terme a RTVV i que ara qüestiona el Sindicat Independent per motius que només ell sap i que res tenen a veure amb la seua transparència i participació democràtica.
El posicionament de l'empresa coincideix amb el manifestat per al totalitat dels sindicats que tenen presència en la casa. Esta vegada, pareix que tots remem en la mateixa direcció i sentit.

EL DIRECTOR GENERAL NO POT QUEDAR-SE AL MARGE

 La Intersindical ha plantejat al Secretari General la necessitat que López Jaraba es pronuncie clara i rotundament sobre les opinions que un directiu de la casa, de forma anònima i a través de El País, ha vessat sobre aquells que treballem a RTVV.

Una persona que ens denigra, ens insulta i ens infravalora no pot estar ocupant llocs de responsabilitat ja que, de persones així, només es poden esperar actituds denigrants, insultants i de menyspreu envers els treballadors i treballadores. Una actitud que, en les actuals circumstàncies, és una provocació grollera.

El senyor Jaraba no pot quedar-se callat. Si comparteix les opinions del directiu cal que ho diga i si no les comparteix cal que les critique amb duresa i públicament. I de pas, que l'acomiade i que se'n torne al regne del “magnetoscopio” del qual ha eixit. És el millor que pot fer perquè d'un personatge tan covard, prepotent i sectari no es pot esperar cosa bona. Per això, li hem dit al secretari general que, si no pren mesures o es pronuncia sobre les declaracions del dirigent anònim, considerarem a Jaraba autor d'eixes paraules.

INFORME PRICE WATERHOUSE

Prefaci ens ha dit que no ens donarà l'informe. És a dir, que caldrà esperar a que la Inspecció de Treball es pronuncie sobre la denúncia presentada per la Intersindical. Fins ara tots pensàvem que el secretisme sobre l'informe era un intent d'amagar una possible reestructuració de plantilla, però nosaltres cada vegada estem més convençuts que el veritable motiu és que Price Waterhouse fa un anàlisi demolidor de la gestió caòtica i arbitrària de l'empresa que deixa en evidència els seus directius.

ES PAGARAN ESTE MES LES DIETES QUE ENS DEUEN?

El secretari general diu que sí. Que ha donat ordre de pagar les dietes endarrerides este mateix mes. Entén que és un problema que castiga un grup de treballadors molt concret i assegura que no és un problema de manca de comprensió ni econòmic sinó dels tràmits burocràtics. Això sí, diu que, una vegada posats al dia, les dietes es pagaran el mes següent al que s'han generat. Això comporta una vulneració del Conveni Col.lectiu i concretament de l'article 58. Els treballadors i les treballadores no poden convertir-se en els financers d'una part del procés productiu. Diners gastats, diners compensats en el moment. Així ha de ser i així anem a exigir-ho.


REGULACIÓ DE LA LACTÀNCIA

Li hem exposat la nefasta aplicació de la lactància en esta empresa, que produeix fets com que,quan una treballadora opta per acumular-la immediatament després de la maternitat, li corresponguen només un màxim de 9 dies enfront de les tres setmanes o un mes de què disposa tot el món. En este sentit li hem anunciat que, si no hi ha un canvi immediat en la seua aplicació, esta secció sindical plantejarà una denúncia en la Inspecció o un conflicte col.lectiu als tribunals.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.