LA COMISSIÓ PARITÀRIA O EL DIFÍCIL ART D'AVANÇAR AMB RODES QUADRADES

dimarts, 5 de maig de 2009 ·Fa quasi cinc mesos que s'ha firmat el preacord del VIII Conveni Col.lectiu i poca cosa s'ha avançat fora del capítol de lliurances. Però la Intersindical no va donar el seu suport al conveni només per tindre més vacances ni més dies lliures, sinó per altre tipus de millores. Sobretot, les referides a l'estabilitat dels treballadors. La pura realitat és que en això no s'ha avançat res i que l'empresa ha aprofitat este temps per interpretar alguns aspectes del conveni de forma arbitrària i abusiva.
De la reunió d'ahir va eixir el compromís de l'empresa d'aplicar de forma immediata les jubilacions parcials, però també va quedar palesa la dificultat d'acostar postures en qüestions com les hores extraordinàries i el còmput quinzenal. La Intersindical considera que l'empresa no pot actuar amb impunitat i que està obligada a complir la llei i allò que firma.


CONVERSIÓ DE TEMPORALS EN INDEFINITS:


L'empresa no ha transformat ni un sol contracte temporal en indefinit durant estos mesos i ara preten lligar l'etabilitat amb la recatalogació d'alguns llocs de treball. Nosaltres entenem que són coses diferents i que el compliment de la llei és una obligació. Una obligació que, una vegada més, l'empresa no vol complir.
La Intersindical reitera, una vegada més, el seu compromís de defensar els llocs de treball i l’estabilitat dels treballadors per tots els mitjans laborals i legals al nostre abast. En els pròxims dies, ens posarem en contacte amb els treballadors que compleixen les condicions per ser indefinits. Considerem que l’Estatut dels Treballadors està plenament vigent i este sindicat va a defensar-lo i exigir el seu compliment allà on calga.


JUBILACIONS PARCIALS


L’empresa i els sindicats que conformen la paritària han pactat que la jubilació parcial siga d’aplicació immediata amb el següents principis:
-El treballador jubilat parcialment acordarà amb el cap de departament les condicions amb les quals farà la prestació de treball que haja elegit.
-El treballador que farà el relleu es triarà entre els treballadors temporals de RTVV com a forma de promoció dels mateixos i de manteniment dels llocs de treball.
-Respecte el pla de pensions subscrit pel treballador que es jubila parcialment -cas de tindre'l- s’estarà al que diga el reglament de l'esmentat pla.
Les jubilacions parcials són, per tant, d’aplicació immediata. L’empresa ha manifestat el seu compromís de concedir les jubilacions, tant dels treballadors que ja les han sol.licitat com d’aquells que les sol.liciten en el futur i estiguen els supòsits marcats per la llei. Els treballadors que estiguen en estes condicions han de dirigir-se a la Unitat de Relacions Laborals.


HORES EXTRAORDINÀRIES I CÒMPUT QUINZENAL


Aquesta qüestió ja es va tractar en l'anterior C.Paritària. Esta vegada, la Intersindical ha presentat un document de sis punts per tal de debatre els aspectes més conflictius. L'empresa ha dit estar d'acord amb alguns d'ells, però s'ha negat a concretar-los si manteniem com innegociable el punt primer segons el quals no es poden fer més de 9 hores ordinàries de treball en un dia. La Intersindical ha anunciat que, si no es desbloca està qüestió en els pròxims 20 dies -que és el temps mínim que marca el conveni- encetarà la via legal. Veure el document presentat.
L'empresa ha avançat que el pròxim procés productiu de còmput quinzenal es farà coincidint amb les eleccions europees, però no ha donat cap altra dada. Clar, li resulta tan còmode...

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.