LES JUBILACIONS PARCIALS, EN MARXA

dimecres, 13 de maig de 2009 ·L’empresa ha començat a cridar els treballadors que han manifestat la seua voluntat d’acollir-se a una jubilació parcial. Amb este pas comença a complir-se l’acord de la darrera Comissió Paritària de posar en marxa de forma immediata l’article 87 bis del VIII Conveni Col.lectiu.

L’acord assolit no arreplega totes les reivindicacions plantejades pels sindicats firmants del Conveni, però inclou que els contractes de relleu no es cobriran amb desocupats, sinó amb treballadors temporals de RTVV com a forma de promoció i manteniment dels llocs de treball d’estos. L’empresa no descarta fer contractes a jornada completa per tal que els jubilats a temps parcial puguen reduir la seua fins al 85 per cent. L’aplicació de les jubilacions parcials està previst que es revise i complete en el marc de la comissió d’estudi de les categories professionals i de borsa.

Recordeu que ens trobem en un període transitori de l’aplicació de la llei, per la qual cosa l’edat, el percentatge de la reducció de jornada, els anys de cotització i l’antiguitat en l’empresa que calen varien cada any.
Per jubilar-se engunany caldrà tindre 60 anys i dos mesos, la reducció màxima de temps de treball serà del 82 per cent (ampliable al 85 per cent si qui fa el relleu te un contracte de jornada completa). També caldrà tindre un minim de 21 anys cotitzats i una antiguitat mínima de 3 anys en l’empresa. El període transitori que marca la llei acabarà el 2012, any en el qual caldrà tindre 61 anys complits per poder jubilar-se, es demanarà una cotització mínima de 30 anys i una antiguitat en l’empresa de 6 anys. Més informació /Anar a la legislació


QUÈ PASSA AMB EL PLA DE PENSIONS DE RTVV?

El reglament del Pla de Pensions de RTVV permet que el treballador que opte per una jubilació parcial puga recuperar tots els diners que ha aportat, tant ell, com l’empresa. Cal però, analitzar quina és l’opció que més interessa.
El treballador pot optar per no recuperar res i continuar fent aportacions al pla fins la seua jubilació definitiva. En este cas, l’empresa està obligada a continuar posant les seues en els mateixos termes que abans de la jubilació parcial.
El treballador també pot decidir recuperar de colp tot o una part del que ha posat tant ell com l’empresa al llarg de tot el període de cotització. En estos casos la situació és la mateixa: el treballador pot continuar fent aportacions al pla com si res no haguera passat i l’empresa està obligada a aportar els mateixos diners cada mes.
Una cosa ben diferent és que el treballador opte per cobrar el pla de pensions en forma de renda, és a dir, no de colp sinó mes a mes. En este cas, el beneficiari no podria fer noves aportacions al pla i l’empresa tampoc estaria obligada a realitzar-les.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.