EL JUTGE DÓNA LA RAÓ A LA INTERSINDICAL: ELS GUIONISTES QUE TREBALLEN DE PERIODISTES TENEN DRET A COBRAR COM A PERIODISTES

dilluns, 18 de maig de 2009 ·

Una llarga arbitrarietat podria tindre el dies comptats. La intersindical ha guanyat la demanda que havia presentat a través d'un company amb contracte de guionista per tal que se li reconeguera i se li pagara d'acord amb el treball de periodista que era el que realment feia. La sentència obliga l'empresa a pagar-li amb efectes retroactius els diners que va deixar de cobrar durant un any i que superen els 7.000 euros. La sentència no és automàticament generalitzable a tots els que es troben fent de periodistes amb contracte de guionistes, però serà fonamental a l'hora de presentar noves iniciatives judicials, tant de forma individual com col.lectiva.

La sentència obtinguda per la Intersindical té una important repercussió econòmica ja que implica passar de cobrar d'acord amb el grup nou a fer-ho pel grup cinc. Això significa un increment en la nòmina d'entre 600 i 800 euros mensuals. En estes circumstàncies és molt probable que l'empresa intente allargar el pagament recorrent la sentència, tot i que sap perfectament que no té cap base legal per a fer-ho.

Amb esta iniciativa, la Intersindical ha complit una de les promeses que portava en el programa amb el qual va concòrrer a les eleccions sindicals.

Des de la Intersindical considerem que la millor manera de solucionar esta irregularetat que arroseguem des de fa molts anys és la negociació. L'empresa ha de saber que estem disposats a seure en el moment que vullga per buscar una eixida raonable. Per la seua part, els treballadors afectats també han de saber que no arribarem a cap acord ni prendrem cap decisió sense consultar-la prèviament amb ells.

Recordeu que cal guardar totes les nòmines i tota mena de documents que ajuden a demostrar que esteu realitzant tasques de periodistes a pesar d’estar contractats com a guionistes.
El compromís de la Intersindical amb els companys que fan de periodistes amb contractes de guionistes també és extensible als treballadors que, tot i que no són periodistes, també estan contractats de guionistes i fan treballs superiors als d'aquesta categoria laboral. Tots són víctimes de l'incompliment que fa l'empresa de l'Estatut dels Treballadors i de la utilització fraudulenta del conveni col.lectiu.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.