RTVV JA NO POT CONTINUAR JUGANT A FER-SE LA SORDOMUDA

dimecres, 29 d’abril de 2009 ·

LA INSPECCIÓ DE TREBALL L'OBLIGA A INFORMAR LA INTERSINDICAL SOBRE LA SEUA SITUACIÓ ECONÒMICA I LES PREVISIONS D'OCUPACIÓ I POSSIBLES PÉRDUES DE LLOCS DE TREBALL
L'empresa ja no podrà fer-se la sordomuda davant les reclamacions que fem els sindicats per tal de rebre la informació a la que tenim dret. La Inspecció de Treball s'ha posicionat a favor de la denúncia presentada per la Intersindical i en la qual exigia, entre altres coses, dades sobre la situació econòmica de l'empresa i informació sobre la evolució probable de l’ocupació o riscos previstos en matèria de pèrdua de llocs de treball. Es tracta d'unes exigències que tenen una especial rellevància en un moment en el qual, com sempre que s'acosta l'estiu, l'empresa pot decidir la rescissió de molts contractes temporals. La intervenció de la Inspecció també és especialment oportuna perquè la Direcció de RTVV i la Conselleria d'Economia estan negociant, a esquenes dels treballadors, un contracte programa d'importants conseqüències laborals.

La Inspecció de Treball ha instat a RTVV a posar a disposició de la Intersindical “de forma immediata” i “amb tota l'extensió” tot allò que disposa l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors. A més, exigeix a l'empresa que acredite i per escrit el compliment d’esta obligació alhora que es constitueix en vigilant de l’actuació empresarial.

La decisió de la Inspecció es produeix arran d’una denúncia del nostre sindicat, que ha demanat en reiterades ocasions davant el director general de RTVV que pose a disposició d’este sindicat la informació a què tenim dret com a representants dels treballadors d'acord amb el que marca l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors. Este pronunciament de la Inspecció podria no ser l'últim, ja que el Comité d’Empresa també ha presentat diverses reclamacions davant el mateix òrgan del Ministeri de Treball pels mateixos motius.

L’actuació de l’empresa de no informar en temps i forma els representants dels treballadors vulnera els drets d’este sindicat i impedeix greument la nostra acció sindical. A més, obri la porta a una actuació fosca i arbitrària de l’empresa i impedeix el control que la legislació laboral concedeix els treballadors a través dels seus representants. Esta obligació és més important, si cap, en una empresa pública, obligada a donar exemple i a aplicar fidelment la legislació laboral i totes les lleis estatals i autonòmiques.

La Intersindical està satisfeta amb esta decisió de la Inspecció de Treball i reitera que defensarà fins al final els drets dels treballadors i els seus representants.
Alinea al centre


PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.