GUIÓ PER A GUIONISTES

dilluns, 25 de maig de 2009 ·

Els guionistes que fan de periodistes o altres categories superiors a la que tenen reconeguda són una bona mostra de les irregularitats sistemàtiques que defineixen la política laboral de RTVV. Un doble frau en el qual conflueix la burla a les borses de treball establertes en el Conveni Col.lectiu i als drets retributius marcats a l'Estatut dels Treballadors. La impunitat amb la qual actua però, ha començat un conte enrrere perquè el Jutjat del Social de València ha donat la volta als plantejaments que venia defensant fins ara l'empresa per perpetuar les irregularetats.RECLASSIFICACIÓ LABORAL O DEMANDA SALARIAL?

Segons l'empresa, si un guionista fa funcions d'una categoria superior a la seua, el que ha de fer és demanar una nova classificació dels seu lloc de treball. Acceptar este tipus de plantejament hauria sigut tant com entrar en un cul de sac. És per este motiu que des de la Intersindical hem plantejat la demanda com una qüestió estrictament salarial. I hem encertat ja que la jutgessa ens ha donat la raó en allò que considerem fonamental: que a igual treball, igual salari.


SOBRE LES FUNCIONS DEL GUIONISTA

L'empresa ha intentat treure partit del fet que el conveni col.lectiu no estableix les funcions dels guionistes. La sentència aconseguida per la Intersindical però, dona la volta a este argument en assenyalar que el que està en joc no són les funcions dels guionistes, sinó demostrar que les que realitza el demandant són les mateixes que fan els periodistes.


LA TITULACIÓ

La sentència aporta un aclariment sobre les titulacions que calen per treballar de periodista o en qualsevol altre treball: valen totes aquelles que es van acceptar com a bones en les passades oposicions a RTVV.


QUIN ABAST TÉ LA SENTÈNCIA?

D'entrada només afecta a la persona que ha presentat la demanda, però és evident que reforça futures reivindicacions tant individuals com col.lectives que es puguen plantejar en un futur.
Els treballadors també han de saber que si se'ls acaba el contracte pel motiu que siga i no tenen clara la seua renovació poden plantejar una disconformitat amb el finiquito i exigir els endarreriments d'un any en base a la categoria superior en la qual han treballat.


QUANTS DINERS ES PODEN RECLAMAR?

Els endarreriments estan limitats a un any. Cal tindre en compte que les quantitats varien perquè afecten conceptes com triennis, hores extraordinàries, plusos i altres conceptes retributius no generalitzables. En qualsevol cas, per als guionistes que fan de periodistes estem parlant d'un mínim de 7.500 euros.


LA SENTÈNCIA AFECTA NOMÉS ALS GUIONISTES QUE FAN DE PERIODISTES?

Te el mateix valor per als guionistes que fan de periodista que per als que desenrotllen qualsevol funció d'una categoria superior a la seua. Per exemple, guionistes que fan de productors. La base és la mateixa: l'article 39-4 de l'Estatut dels Treballadors que també recull el conveni col.lectiu.


QUE PODEN FER ELS TREBALLADORS AFECTATS?

La demanda individual és una alternativa que sempre ha estat a l'abast dels treballadors però la precarietat laboral i les possibles conseqüències de plantar cara a l'empresa sempre han pesat més que la defensa dels seus drets. La Intersindical es decanta per trobar una eixida negociada amb l'empresa i a això dedicarà tots els seus esforços. Només si esta via fracassa, ens plantejarem altres alternatives.


I MENTRESTANT, QUÈ?

El més important és que els treballadors arrepleguen qualsevol tipus de document que, directament o indirectament, demostre les funcions reals que està desenrotllant. Penseu també en possibles testimonis, de dins i de fora de l'empresa, que avalen el treball real que esteu fent.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.