EMPRESA PÚBLICA O REPÚBLICA BANANERA?

divendres, 22 de maig de 2009 ·

L'Estatut dels Treballadors estableix taxativament un descans setmanal obligatori que, com a molt, pot acumular-se en dos setmanes. Això significa que ningún treballador de RTVV pot treballar més de 10 dies seguits. L'empresa però, es nega a aplicar la llei. A la Unitat d'Enllaços i Unitats Mòbils sembla que tot val. Els caps s'excusen assegurant que segueixen les instruccions que els dona la direcció i la direcció s'espolsa responsabilitats afirmant que no en sap res. És la impunitat de les repúbliques bananeres. Només en el període que va del 27 de febrer al 19 de març hi ha quatre treballadors d'unitats mòbils que han treballat 21 dies seguits i un altre que n'ha fet 19. Però això no es res comparat amb l'incompliment de la jornada màxima establerta per la legislació vigent.


L'Estatut dels Treballadors diu amb una claretat meridiana que entre jornada i jornada de treball es té que donar un descans mínim de dotze hores. L'incompliment d'esta mesura va més enllà d'un estricte dret laboral i entra de ple en el capítol de salut i seguretat laboral. A l'empresa però, això sembla importar-li un rave.

Durant el mes de gener, els treballadors, en 28 casos, van empalmar jornada sense respectar el descans mínim. En 14 casos el descans fou de 8 hores, en altres 8 casos el descans fou de 10 hores. Altres 5 descansaren 9 hores i en un cas el descnas fou de set hores.

Durant el mes de febrer el descans fou de 7 hores en 7 casos, de 8 hores en 11 casos, de 9 hores en 15 casos i de 10 hores en 5 casos.

En el mes de març el descans fou de 7 hores en un cas, de 8 hores en 10 casos, de 9 hores en 7 casos i de 10 hores en cinc casos. El rècord el tenen dos treballadors que tinguren un descans entre jornada de 6 hores.

En el mes d'abril la jornada de descans fou de 7 hores en 8 casos, de 8 en 16 i de 9 en altres 8. Maig, porta el mateix camí. Els números, a primera vista, poden semblar que no són molt grans, però cal tindre en compte que estem parlant d'un col.lectiu reduit.

La Intersindical no pot permetre que continuen realitzant-se estes irregularitats perquè tenim la responsabilitat d'evitar-ho i perquè no volem carregar sobre les nostres esquenes les conseqüències que poden tindre estos ritmes de treball. En este sentit, cal remarcar que es tracta de personal que moltes vegades treballa a molts quilòmetres i que, per tant, ha de conduir i transportar personal. Amb el risc afegit que, sovint, fan treballs delicats, com ara els elèctrics, els auxiliars d'explotació o els tècnics electrònics.

La Intersindical ja ha plantejat esta qüestió en la Comissió Paritària. Alli, l'empresa ens dona al raó, però deixa fer. Esperem tindre més sort en la Inspecció de Treball i els tribunals.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.