ERNEST & YOUNG: ES POT TREBALLAR MILLOR I ES POT GESTIONAR MILLOR

dijous, 1 de setembre de 2011 ·

L'auditoria d' Ernest & Young torna a fer una radiografia de l'execució pressupostària de RTVV. Per a nosaltres, la primera conclusió és que es pot treballar i es pot gestionar millor. 


TOT UN EXEMPLE: JARABA COBRA MÉS QUE ZAPATERO I MOTES MÉS QUE EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Segons l'informe en RTVV treballen 1.777 persones de les quals 988 són de plantilla. Hi ha 33 directius, sense contar els caps de secció i la tropa de comandaments intermedis. El salari de tot el personal costa 80 milions d'euros, però evidentment no tots cobren el mateix i la crisi va per barris. En el 2010 el Director General, José López Jaraba, cobrava 97.000 euros. El director de Ràdio 9 en cobrava 85.000 i la directora de TVV, 71.500. No està gens malament si tenim en compte que el President del Govern, José Luís Rodriguez Zapatero, té un sou anual de 91.982 euros i el de la Generalitat, de 78.000. Per la seua part, el conjunt dels membres del Consell d'Administració van rebre 254.00 euros. Una de les curiositats és que, segons hem vist, el director de Ràdio 9 cobrava més que el de TVV.  L'explicació podria ser que en el cas de la ràdio s' inclou el sou de Lluís Motes i la indemnització a l'anterior Director, Juan Gomar.

MÉS DEUTES QUE PATRIMONI

Les pèrdues del 2010 foren de 183,7 milions d’euros (19 milions menys de pèrdues que el 2009). Han caigut els ingressos per drets esportius, però també hem perdut audiència, amb el consegüent impacte publicitari. El patrimoni de RTVV presenta un saldo negatiu acumulat de 1.155 milions d’euros, fruït de gastar, durant 16 anys, per damunt de les transferències que es rebien de la Generalitat. Els deutes acumulats amb els bancs són de 1.099 milions d’euros. La majoria a entitats alemanyes i al BBVA. El gruix dels pagaments s’haurà d’escometre a partir del 2013. Només en interessos es van pagar l’any passat 16.4 milions d’euros (dels quals la Generalitat únicament ha cobert la quinta part) i la xifra es podria disparar si els tipus d’interés repunten. Cal recordar que es deuen 82 milions d’euros a productores, dobladors i proveïdors en un termini superior al que marca la llei i que tots ells es podrien acollir a la llei concursal. 

ELS RESPONSABLES TENEN NOM I COGNOMS

Els responsables de la situació actual són, en primer lloc, Zaplana i Camps, per permetre que RTVV s’endeutara sense control amb l’aval de la Generalitat. Amb ells els successius consellers d’economia. I com, no, Pedro García, un mag de les finances: va aconseguir ell sol que el deute augmentara vora 800 milions d’euros.

ES POT GESTIONAR MILLOR? 

Es pot gestionar millor?: Segur. En un any on se suposa que el control de la despesa havia de ser màxim, trobem que a TVV el cost de producció ha superat en un 11 per cent el pressupostat (10.6 milions més dels previstos) , i a Ràdio 9 un 40 per cent!! (1.6 milions més). On està el Controller? I Motes? I si posem la gent a treballar?: Perquè hi ha paradoxes: les existències de programes de producció pròpia s’han reduït un 30 per cent però entre compres i importacions de programes s’han gastat 40 milions d’euros. Bona part es podrien estalviar amb un impuls a la producció pròpia . perquè 1.777 treballadors, ben dirigits, poden donar molt de si.
Veure tot l'informe

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.