L’AUDIÈNCIA NACIONAL ADMET A TRÀMIT LA NOSTRA DEMANDA PER OBLIGAR L'EMPRESA A PAGAR LA CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL

dijous, 8 de setembre de 2011 ·


L'Audiència Nacional ha admés a tràmit la demanda presentada per la Intersindical per obligar l'empresa a aplicar la clàusula de revisió salarial de l'any 2010. El no pagament d'esta clàusula ha suposat una pèrdua d'entre 600 i 1.500 euros pertreballador segons categories laborals. Es tracta del conflicte col.lectiu més important en matèria econòmica de la història de RTVV, ja que, cas de prosperar, l'empresa hauria de fer un desemborsament d'entre milió i mig i dos milions d’euros. 

EL CONVENI ESTÀ PER A COMPLIR-LO 
 
La Intersindical ha esgotat tots els ponts per intentar arribar a un acord. Ha plantejat la qüestió en escrits enviats a la direcció, en negociacions a través de la Comissió Paritària, en el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) i el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SIMA). La busca de la conciliació per part d’esta secció sindical intentava evitar un llarg procés judicial i un retard en el cobrament de les quantitats que se’ns deuen. Però davant la negativa sistemàtica per part de l’empresa, que ha utilitzat tot tipus de martingales jurídiques, no ens ha quedat més remei que acudir als tribunals en defensa dels drets dels treballadors reconeguts en el conveni col.lectiu.

RESPECTAR LES REGLES DEL JOC

Som conscients que RTVV està vivint temps difícils i, precisament per això, cal exigir a l'empresa un respecte escrupolós als acords que ha signat i especialment al Conveni Col.lectiu. És en els temps difícils quan més necessari és respectar les regles del joc i deixar clar que no anem a permetre que l'autoritarisme i l'arbitrarietat es convertisquen en norma. I també, que una cosa és negociar i una altra ben diferent regalar sense cap contrapartida. I nosaltres no anem a regalar res.

COM A MOSTRA, TRES EUROS

La mateixa demanda de l'Audiència nacional també inclou, a banda de la clàusula de revisió salarial, l'exigència del pagament de 3’01 euros per treballador en concepte de Plus Transport per la diferència entre la quantitat abonada en el 2010 i i la que hauria d'haver abonat segons el Conveni, el qual inclou l’actualització de l’IPC. Tot i ser una quantitat ridícula, l’empresa s'ha negat a pagar-la sense cap tipus de justificació. És la millor mostra de que l'autoritarisme i l'arbitrarietat s'han convertit en la marca de la casa, es parle de cèntims o es parle de milions.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.