LA INTERSINDICAL NO PARTICIPARÀ EN LA FARSA DELS TRIBUNALS DE PRÀCTIQUES

dimecres, 19 de maig de 2010 ·

La convocatòria de selecció de personal en pràctiques ha eliminat el dret dels sindicats a formar part dels tribunals. L'empresa, vulnerant el que diu el Conveni Col.lectiu, pretén escamotejar el dret esmentat concedint-nos la possibilitat de “proposar” alguns membres dels tribunals, tot i deixant clar que només podran actuar a títol individual. No es tracta, per tant, d'una veritable representació sindical, sinó d'una fórmula perquè avalem, amb la nostra trista participació, el que considerem un despropòsit: que el Director General designe a dit tots els membres dels tribunals.

PROFEQUÈ? IMPARQUÈ?

L'empresa argumenta que la legislació no permet la presència dels sindicats de la manera en què està establerta en el Conveni Col.lectiu. I no la permet perquè "cal garantir els principis de professionalitat i imparcialitat”. A nosaltres no ens sembla malament. És més: hem dit que estem disposats a renunciar de bona gana a estar en els tribunals si es garanteix que els seus membres seran elegits de forma “professional i imparcial”. El que no podem tolerar és que no es complisca el Conveni amb l'excusa de garantir la "professionalitat i la imparcialitat" i que la alternativa que ens donen siga que el Director General anomene arbitràriament tots els membres dels tribunals.
Hem de dir que, a pesar d'haver-ho demanat, l'empresa sempre s'ha negat a concretar i explicar quins criteris utilitzarà per elegir els tribunals de selecció. També hem de recordar que la Intersindical va proposar que el sistema de selecció fora per sorteig, tal i com es fa en diversos sectors de l'Administració.

UN DIT MASSA LLARG

A nosaltres ens sembla tan vàlid el sistema establert en el Conveni com el de la nova legislació que es vol aplicar. El que no volem és que es faça a dit i, a més, convertint-nos en còmplices d'un frau. Per això no estarem en els tribunals i impugnarem les proves de selecció. I per un camí o altre, CCOO i CGT han tret les mateixes conclussions que nosaltres i així ho van manifestar en la darrera reunió del Comité d'Empresa.
Per contra, USO i UGT estan entusiasmats en participar seguint les regles que ha imposat l'empresa, però això els toca explicar-ho a ells. Si pot ser, sense dir mentides. I mentida seria, per exemple, afirmar que la proposta de l'empresa respecta el Conveni Col.lectiu.

PLOU SOBRE BANYAT

La nostra decisió de recòrrer les comisions de selecció establertes en la convocatória de pràctiques s'afegeix al recurs que ja vam anunciar contra la inclussió, dins la mateixa convocatòria, d'una oferta de treball en la categoria laboral de TMA que no existeix en el conveni.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.