LA INSPECCIÓ DE TREBALL TREU TARGETA GROGA A L'EMPRESA PER NO TINDRE ENCARA UN PLA D'IGUALTAT I UN PROTOCOL CONTRA L'ASSETJAMENT

dimecres, 5 de maig de 2010 ·

La Inspecció de Treball ha donat un mes a RTVV perquè pose en marxa el protocol contra l'assetjament sexual i tres mesos perquè tinga enllestit el primer Pla d'Igualtat. L'autoritat laboral, a iniciativa pròpia, ha visitat Ràdiotelevisió Valenciana per interessar-se per les polítiques d'igualtat i prevenció de les conductes intimidatòries en l'empresa i s'ha reunit amb la direcció i els sindicats.

APERCIBIMENT
La Intersindical, CCOO i UGT, els tres sindicats presents, li hem explicat a la Inspecció els termes de la denúncia que tres treballadores han presentat en matèria d'assetjament sexual contra l'exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz. També li hem contat com, al nostre parer, han fallat els mecanismes de prevenció i detecció d'estes conductes així com la manca de diligència que la Direcció General ha tingut en este cas. Després de les explicacions dels representants dels treballadors, la Inspecció ha apercebut l'empresa i li ha donat un termini d'un mes per acabar el protocol contra l'assetjament i tres per tindre el Pla d'Igualtat. Si transcorregut eixos terminis no hi ha avanços, la Inspecció podria sancionar RTVV.

El protocol contra l'assetjament sexual i laboral està negociant-se en estos moments en el marc del Comité de Salut Laboral, on està representada l'empresa i tots els sindicats de la casa. De moment, s'està negociant un del temes més espinosos: el procediment per resoldre les queixes i denúncies que puga haver.

EL PLA D'IGUALTAT, SENSE ENCETAR

El Pla d'Igualtat, per contra, està sense encetar. La Intersindical va presentar ja fa uns mesos la seua proposta però, de moment, l'empresa ni tan sols ha aportat a la part social les dades necessàries per poder encetar les negociacions. La Llei obliga a RTVV a facilitar als representants dels treballadors informació desglossada per gèneres sobre contractació, temporalitat, permissos de maternitat/paternitat i mesures de conciliació laboral i familiar, entre d'altres. A partir d'eixes dades, que aporten una radiografia de la situació real de l'empresa, poden començar les negociacions.

Per a la Intersindical, la visita de la Inspecció de Treball és molt positiva perquè obliga l'empresa a avançar en matèries d'igualtat, una prioritat per a la nostra secció sindical després de la gravetat dels fets denunciats per tres treballadores. Les mancances de RTVV en esta matèria són inajornables i la Direcció General no pot mantindre la seua passivitat ni un sol dia més.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.