ASSETJAMENT SEXUAL: PROTOCOL O PARIPÉ?

dimarts, 25 de maig de 2010 ·

DE QUATRE, ME N'EMPORTE TRES I EN QUEDA UN

Empresa i sindicats estan negociant el protocol a aplicar en els casos d’assetjament sexual. Un dels punts més polèmics és el referit a la composició de la “comissió instructora” que serà l’encarregada de dirimir l’existència de l’esmentat assetjament. L’empresa proposa que la comissió estiga formada per 4 membres dels quals 3 els anomenaria ella i el quart l'anomenarien els sindicats. Naturalment nosaltres no podem admetre eixa composició. I tampoc l'admeten CCOO, UGT i CGT. Per contra, USO, una vegada més, està encantada amb la proposta de l’empresa.
Vos imagineu que esta comissió haguera tingut la possibilitat d’actuar en el cas Sanz? A nosaltres ens aborrona la idea, però sembla que a altres no els sembla tan mala.
La qüestió que ha de resoldre la direcció de RTVV és si es pot permetre el luxe de signar en solitari amb USO un protocol que inevitablement generarà la més absoluta desconfiança dels treballadors. Allò que ha de plantejar-se Jaraba és si pot permetre's el luxe de tornar a comparèixer en les Corts exhibint el seu menyspreu a les solucions que li han oferit 4 dels 5 sindicats presents. Sobretot, quan ha sigut incapaç d'obrir-li un expedient a Vicente Sanz, tot i que la jutgessa ha elevat la seua imputació d'assetjador sexual a la d'abusador, penada amb nou anys de presó.

ELS POLPS COM ANIMALS DE COMPANYA
La sintonia entre l’empresa i USO no és cap secret. Ho hem vist fa molt poc en la defensa que ha fet de la convocatòria de places per a treballadors en pràctiques. Una convocatòria que, en contra del que diu el conveni, crea una nova categoria laboral; que en contra del que diu el conveni, no permet la representació dels sindicats, i que, en contra del que diu l’Estatut dels Treballadors, crea una nova categoria laboral al marge de la negociació col.lectiva. Però això a USO no li importa perquè el seu amor cap a l'empresa és cec i no té problemes en acceptar-li que els polps són animals de companya.
La convocatoria de pràctiques també estableix que serà el Director General qui designe a dit a tots i cadascun dels membres del tribunals de pràctiques. A nosaltres ens sembla un abús injustificable, però a USO, acostumada a acceptar els polps com animals de companya, li sembla un magnífic exemple de professionalitat i imparcialitat. De la mateixa manera que, com hem dit, troba la mar de bé que l’empresa cope tres dels quatre membres de les comissions que han d’instruir els casos d’assetjament sexual.

L'OCI DELS TRASTORNATS

Recentment, USO, segurament perquè estava ociosa, ha publicat un escrit en el qual barreja el mal que està Espanya amb una lloa de la convocatòria de pràctiques i una tesi sobre la mobilitat funcional considerada com una de les belles arts. Però el que realment li molesta no és que nosaltres pensem de forma diferent, sinó que parlem malament de Vicente Sanz que és el seu sant patró. Per això, en un arravatament, ens acusa d'estar “obsessionats i trastornats”. Per a obsessos, Sanz i per a trastornats els d'USO que tenen la barra d'acusar a la resta de sindicats de voler aplicar “criteris polítics o sindicals en l'elecció d'aspirants” i de voler “colocar” els seus. Que dura és l'orfandat!

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.