EL TSJ DÓNA LA RAÓ A LA INTERSINDICAL I RATIFICA QUE RTVV CONTRACTA GUIONISTES FRAUDULENTAMENT PER TREBALLAR DE PERIODISTES

divendres, 7 de maig de 2010 ·

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha ratificat la sentència condemnatòria del Jutjat Social nº 16 de València contra RTVV per contractar un periodista per sota de la seua categoria laboral i del seu salari. En concret, el tribunal reconeix que el treballador, que estava contractat com a guionista, exercia en realitat les funcions de redactor i, com a tal, havia de ser remunerat. El cas va ser dur al tribunal per Intersindical Valenciana. Estimem que hi ha entre cent i dos-cents casos semblants a RTVV.


ACABAR AMB UN ABÚS

La sentència reconeix el dret del denunciant a rebre la diferència de salari que hi ha entre la categoria de guionista (adscrit al grup IX de les categories laborals del conveni col.lectiu de RTVV) i la categoria de periodista (adscrit al grup V). En el cas denunciat la diferència queda establida en 6.645 euros si bé en altres la quantitat podria arribar als 8.000.

La resolució del TSJCV confirma la sentència en primera instància, on es recull que el treballador “realitzava les mateixes funcions que altres companys que tenen categoria de periodistes-redactors, cadascú en un torn i a voltes coincidint: buscar la informació, buscar testimonis i acudir a rodes de premsa i gravar, valorar i elaborar la notícia i tenia autonomia per a decidir l’enfocament de la notícia i entrava en directe emetent-la.”

UN FRAU MÉS DE VICENTE SANZ

Intersindical Valenciana ve denunciant des de fa 3 anys les contractacions fraudulentes a RTVV. La política de personal era competència de l’ex-secretari general, Vicent Sanz, actualment imputat en un presumpte cas d’assetjament sexual contra tres treballadores de RTVV. Per evitar la contractació a través de la borsa de treball de periodistes, Sanz havia ordenat que les contractacions de periodistes es feren a través del contracte de guionista, una categoria on la contractació no passa per l’adscripció prèvia a una borsa de treball.

La Intersindical Valenciana iniciarà accions per tal que RTVV reconega a tots els treballadors que es troben en la mateixa situació la seua autèntica categoria professional. Este reconeixement, a més de posar fi a una situació il.legal, implicarà un increment salarial d'uns 6.000 euros a l'any.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.