VICENTE SANZ GUANYA BATALLES DESPRÉS DE MORT?

dimecres, 21 d’abril de 2010 ·

La Comissió Paritària ha aprovat amb el vots d'USO i UGT la creació per als treballadors en pràctiques d'una categoria nova que no existeix al Conveni: la de Tècnic en Mitjans Audiovisuals (TMA). La iniciativa és fruit d'una obsessió de Vicent Sanz que pretenia fer-la servir per “donar una lliçó” al col.lectiu de tècnics de la casa que en el futur es vol integrar en esta categoria.
Considerem que no té trellat que els treballadors en pràctiques entren a fer pràctiques en una categoria que únicament existeix per a ells. A tots ens pareixeria absurd que un metge entrara a un hospital per a fer pràctiques d'una especialitat que allí no existeix. Però RTVV és una altra cosa....
USO i UGT no tenen prou vots per a crear una nova categoria laboral perquè el Conveni i l'Estatut dels Treballadors exigeixen una majoria qualificada que entre els dos no tenen. I per això, denunciarem l'acord.
Entenem que fer una nova categoria laboral ha de ser fruit d'una veritable negociació en la qual es comence per concretar les necessitats de l'empresa, la quantitat de treballadors afectats, el pla de formació que implica posar-la en marxa i la clara definició del lloc de treball i la forma en la qual s'exercirà. La realitat però és que darrere només hi ha una simple maniobra de Vicente Sanz. La pregunta és: per què l'ha feta seua Jaraba?

PLANEJANT SOBRE L'ONA DE LA LA IMPARCIALITAT I LA PROFESSIONALITAT

El recent Estatut Bàsic de l'Empleat Públic no permet que les comissions de selecció es facen com fins ara i exigeix que es garantisca la imparcialitat i la professionalitat. També impedeix la presència de personal d'elecció o designació política i obliga a que tots el seus membres siguen de plantilla. D'altra banda, determina que aquells que formen part de les comissions de selecció ho són a títol individual i no poden estar en representació de ningú.
Per aplicar la nova normativa, a l'empresa no se li ha ocorregut altra cosa que dictar que siga el Director General el que designe sense cap tipus de limitació a tots i cadascuns dels membres dels tribunals.
La idea no ha desagradat a UGT i USO que li han donat suport amb la condició de mantindre la seua quota sindical a pesar que es farà a través de persones que aniran a “títol individual”.
La Intersindical considera que el paper dels sindicats no és reclamar un tros de cap pastís, sinó fiscalitzar que els processos de selecció es realitzen amb imparcialitat i transparència.

PROPOSTA DE LA INTERSINDICAL: PER SORTEIG

La proposta que hem presentat en la Comissió Paritària planteja pràcticament el que es fa en l'ensenyament: “Per tal de respectar els principis d'imparcialitat i professionalitat plantegem que el Director General anomene el President de cada tribunal i que els altres 5 membres que falten siguen triats a través de sorteig entre els treballadors de plantilla de categoria igual o superior a aquella per a la qual s'oferten les places.
2- Els sindicats tindran accés als expedients i podran verificar les baremacions realitzades seguint els criteris establerts en la convocatòria. També podran estar presents en entrevistes sense veu i sense vot. Les possibles incidències seran comunicades per escrit al president del tribunal i la direcció general.
3- L'empresa, juntament amb els sindicats, s'encarregaran de realitzar la llista de treballadors que poden optar a formar part de cada tribunal. També seran els que realitzen el sorteig”.

MATEMÀTIQUES CREATIVES

Fins ara, cada tribunal estava format per per 2 membres del Consell d'Administració, 2 de l'empresa i 2 dels sindicats.
Amb la proposta aprovada ja no estarà el Consell d'Administració i ,per tant, els representants del PP,PSOE i EU. Tampoc estaran els sindicats com a tals.
D'esta manera, el Director General, designarà lliurement dos terços de tots els membres del tribunal, més la tradicional part de representació sindical que li correspon a USO.

UN DESPATX TANCAT NO ÉS EL MATEIX QUE UN DESPATX BUIT

Lògicament, el senyor Jaraba no designarà ningú perquè no coneix ningú. El que farà és passar la pilota a la quarta planta que és on realment es confeccionarà la llista de membres dels tribunals.
Jaraba firma i el “cuarto de caballería” ataca... Des d'un despatx tancat que no és el mateix que un despatx buit.
I entre tantes fanecades de poder, UGT no pensa en altra cosa que en la seua parcel.leta que, com a molt, és un test amb un gerani. El seu gerani.

OJO AL DATO

Naturalment, si no ho impedim, els criteris que s'estableixen per a la selecció dels treballadors en pràctiques seran els mateixos que s'utilitzaran si es convoquen oposicions.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.