SUPERARIA JARABA LA PROVA DE LA MÀQUINA DE LA VERITAT?

dijous, 27 de gener de 2011 ·

Jaraba ha assegurat a la Intersindical de forma contundent que RTVV no es tanca i que la vol forta i sanejada. Ha qualificat de mentides totes les informacions que posen en la seua boca una possible retallada de personal i ha dit textualment que “solament es tocarà el capítol de personal si no hi ha més remei”. Ha reconegut que cal fer una reestructuració de la casa. Ésta començarà després de les eleccions autonòmiques, però ha assegurat que no passa per fer acomiadaments.

CONTRACTE PROGRAMA I ERO

El Director General diu que mai no ha parlat de cap Expedient de Regulació d'Ocupació. Assegura que està “fart” de les informacions que des dels mitjans de comunicació apunten a retallades de personal i ho atribueix a la campanya electoral per a les autonòmiques. Entén la incertesa dels treballadors arran dels constants rumors i assegura que vol donar tranquil.litat a la plantilla.

José López Jaraba ha dit que no sap res d'un possible contracte-programa. Li hem assenyalat que, sense contracte-programa, més que d'estabilitat cal parlar de voluntarisme. Ha reconegut que li agradaria que la casa tinguera un contracte-programa però que no és ell el que firma els decrets ni qui legisla.

Li hem preguntat si, quan parla, ho fa a nivell personal o si les seues paraules estan avalades per qui políticament pot avalar-les. Ell ha dit que ha parlat “amb qui tenia que parlar” però no ens ha volgut dit amb qui ho ha fet. Sí ha dit que es considera “esclau de les seues paraules” i que el director general de la casa és ell.

LA REESTRUCTURACIÓ

Jaraba s'ha compromés a negociar amb els sindicats la futura reestructuració que vol escometre en la casa a partir de juny si ell continua en la direcció general. Respecte a esta “revisió”, el director general s'ha referit textualment a “millorar la gestió de departaments duplicats, incrementar la productivitat, augmentar la producció pròpia, parlar de categories laborals o reduir l'absentisme laboral”. Però ens ha insistit de nou que la revisió o reestructuració no implicarà un ERO.

Li hem assenyalat que és molt difícil negociar amb l'empresa quan demostra un sistemàtic incompliment del Conveni Col.lectiu, quan la Comissió Paritària està sota mínims i quan ens obliga a acudir sistemàticament als tribunals per defensar els més elementals drets laborals dels treballadors.

PLANTILLA I CONTRACTATS TEMPORALS

Jaraba ha dit que sempre que ell parla de plantilla es refereix a tots els treballadors(“jo no faig distincions”), i ha assegurat que “contra vent i marea, fins ara no s'ha tocat a ningú, s'està fent un gran esforç pressupostari, s'estan passant canutes per no retallar de personal” i que la “massa laboral” només es tocarà si és estrictament necessari. Preguntat sobre el que pot passar a juny ha reconegut que els treballadors d'obra que es queden sense programa poden anar al carrer, però que de cap manera està parlant de mesures “sagnants”.

SALARIS

El més rellevant és que no ha qüestionat l'aplicació de la clàusula de revisió salarial del Conveni Col.lectiu i ha afirmat que l'empresa està quantificant el que implicaria pagar un increment del 2'7 per cent sobre tot el que hem cobrat en el 2010 i si hi ha diners per a fer-ho.

També ens ha confirmat que les prestacions socials es cobraran en la nòmina de febrer i que la retallada del 5 per cent de la massa salarial es farà amb els mateixos criteris que en la Generalitat i s'aplicarà a partir de la nòmina del mes que ve.

MANIPULACIÓ

Li hem explicat que esta casa no recobrarà la credibilitat fins que no s'acabe amb la manipulació informativa, però no ha volgut entrar en el tema en considerar que la qüestió dels continguts és cosa de la seua competència.


L'EXPEDIENT DE SANZ, PARAT

El director general ha dit, respecte al cas Sanz, que l'expedient laboral de l'exsecretari general continua obert però que està parat perquè el cas està “sub iudice”. Ha dit que no pensa citar a Sanz a que vaja a declarar en l'esmentat expedient ni tampoc a les tres treballadores querellants perquè no vol fer “un judici paral.lel”. Esta secció sindical, que està personada en la causa, li ha dit que la instrucció està a punt de tancar-se i que esperem que es dicte prompte un acte de processament.

PERO, SUPERARIA JARABA LA PROVA DE LA MÀQUINA DE LA VERITAT?

Ell ha fet tot el possible per demostrar que sí, però cal ser conscients que superar la prova de la veritat tampoc ens serviria de molt perquè tots sabem que les gran decisions no les va a prendre ell, ni es van a prendre a Burjassot. Que cadascú faça la seua valoració a partir de la informació que hem donat.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.