RESTAURAR LA MAJORIA, DONAR LA VEU ALS TREBALLADORS (3ªpart)

dijous, 13 de gener de 2011 ·

L'opinió més generalitzada és que si l'empresa decideix fer una malifeta la farà després de les eleccions autonòmiques i abans que acabe l'estiu. Ja sabeu que si hi ha un ERO l'haurà de negociar el Comité d'Empresa. També sabeu que el Comité d'Empresa en estos moments es troba sense president, ni secretari i que no funciona ni sembla que vaja a fer-ho a curt termini. Per acabar-ho d'arredonir hi ha una divisió sindical que va molt més enllà de les lògiques i legítimes discrepàncies. Diguem-ho clar: els treballadors no es troben en les millors condicions per fer front a les emvestides de l'empresa. Nosaltres anem a proposar-vos un nou escenari.


REPRESENTACIONS DISTORSIONADES I DESCONFIANCES CONSOLIDADES

En les actuals circumstàncies no podem esperar miracles. Sobretot si tenim en compte la presència d'un trànsfuga en el Comité d'Empresa que distorsiona la representació sindical i que pot crear majories alienes a les que van avalar les urnes.

La Intersindical considera irrenunciable la unitat sindical però no ignorem les muralles de desconfiança que s'hi interposen. Com anem a negar la nostra desconfiança insalvable respecte USO si és una creació de Vicente Sanz feta per servir els seus interessos i els de l'empresa? Sobre UGT no podem generalitzar, però no podem oblidar que algun dels seus dirigents ha tingut actuacions injustificables, com ara, impedir la tramitació de la baixa del trànsfuga Gabriel Martí com a membre del Comité d'Empresa.


LES SOLUCIONS DIFÍCILS TAMBÉ SÓN SOLUCIONS

Calen mesures excepcionals per a situacions excepcionals. El temps corre massa de pressa per perdre'l en bones declaracions d'intencions. Ahir ja vos contàrem com es van desenrotllar les dos darreres reunions del Comité d'Empresa perquè vos féreu una idea de quina és la situació. Ara, la solució real passa per un nou Comité d'Empresa nascut d'unes eleccions sindicals avançades. Dit d'una altra manera: la solució passa per donar la paraula als treballadors.

Convocar eleccions avançades requereix d'un gran esforç col.lectiu. Primer cal que una tercera part de tots els treballadors demanen la celebració d'una assemblea per a revocar els membres de l'actual Comité d'Empresa i després que en l'esmentada assemblea vote a favor de la revocació la majoria de tots els electors de forma personal, lliure, directa i secreta.

Reconeixem la dificultat de la proposta, però segur que paga la pena donar als treballadors l'opció d'elegir el millor Comité d'Empresa per fer front a la crisi que patim.


UNA TASCA COL.LECTIVA

La iniciativa de fer unes eleccions sindicals avançades no la pot assolir un sindicat en solitari. Per això fem una crida per reflexionar sobre esta eixida. Una crida als treballadors i als sindicats, però sense amagar que ens dirigim més a uns sindicats que a altres. Concretament, ens dirigim als sindicats que aposten per conformar una acció sindical d'esquerres, en defensa dels treballadors i no de l'empresa com fa USO.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.