EL QUE NINGÚ NO T'HA CONTAT DE L'ERO (1ª part)

dimarts, 11 de gener de 2011 ·


Fins ara l'empresa no ha plantejat cap Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) però, per si de cas, cal aclarir prèviament alguna qüestió. La primera i més important és que la negociació d'un ERO la fa el Comité d'Empresa, institució que ara mateix ni te president, ni té secretari, ni funciona. La segona qüestió que heu de saber és que actualment hi ha un trànsfuga en el Comité d'Empresa i que la seua presència en este òrgan de representació altera la correlació de forces nascuda en les passades eleccions sindicals.

LA REPRESENTACIÓ SINDICAL


Les eleccions sindicals van donar 9 delegats a USO, 7 a CCOO, 3 a la Intersindical, 2 a UGT i 2 a CGT. La seua suma dona els 23 membres que formen el Comité d'Empresa de RTVV.

Posteriorment, un delegat de la Intersindical, Gabriel Martí, es va convertir en trànsfuga després d'unes maniobres molt fosques en les quals l'empresa no va quedar al marge. El resultat d'estes maniobres és que la suma dels delegats d'USO, d'UGT i de l'esmentat trànsfuga els dona la majoria absoluta que no van obtindre en les urnes.

Posar en relleu la sintonia entre USO i UGT no és cap novetat i tots hem pogut comprovar-la, per exemple, en temes com el conveni extraestutari que volien endosar-nos o en la creació de la categoria laboral dels TMA.


COM FUNCIONA UN ERO


Quan es planteja un ERO, l'empresa i el Comité d'Empresa enceten unes negociacions amb l'objectiu d'evitar o reduir els seus efectes. També es tracten les mesures necessàries per atenuar les conseqüències sobre els treballadors afectats, com ara mesures de recol.locació, formació i reciclatge per millorar l'ocupació, i possibilitar la continuïtat i viabilitat del projecte empresarial.

Les negociacions entre l'empresa i el Comité d'Empresa poden acabar en acord o en desacord. Si acaba en acord l'ERO es posa automàticament en marxa, és a dir, “es queda tot en casa”. En cas de desacord intervé l'autoritat laboral la qual dicta una resolució estimant o desestimant, en tot o en part, la sol.licitud empresarial. La diferència, per tant, no és cap ximpleria.


MÉS ENLLÀ DE LES BATALLETES SINDICALS


Estem convençuts que els treballadors estan farts de batalletes sindicals. Nosaltres hem fet el possible per a quedar al marge d'elles i així hauríem volgut continuar. De fet, queda menys d'un any per a les pròximes eleccions i a ningú sembla importar-li la inoperància del Comitè d'Empresa. El problema és que en els mesos que queden, tenint en compte la situació de l'empresa, pot succeir qualsevol cosa i els treballadors tenen dret a saber què passa i, sobre tot, tenen dret a conèixer les claus per entendre el que pot passar. I cal explicar-ho encara que això no ajude al prestigi de les organitzacions sindicals. Demà, continuem l'explicació.

______________________________________________________________

1ª El que ningú no t'ha contat de l'ERO

2ª Per què el Comité d'Empresa ha acabat com el rosari de l'Aurora.


PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.