LA COSTERA DE GENER: QUE POC DURA L'ALEGRIA EN CASA DEL POBRE !!

diumenge, 9 de gener de 2011 ·

L'empresa en la nòmina de desembre no ha pagat el que devia ni ha complir el que havia firmat. El més escandalós és que no ha satisfet els increments del plus conveni del 2008 i el 2009 i ha retallat de forma arbitrària el corresponent al 2010. El pitjor però, encara està per vindre perquè la nòmina de gener va a suposar una punyalada drapera.


PLUS CONVENI

L'empresa vol restar als treballadors en la nòmina de gener tots els increments salarials que van rebre en concepte de plus conveni al llarg del 2008, el 2009 i el 2010 i congelar-los en la mateixa quantitat que cobràvem el 2007. Es tracta d'una mesura completament arbitrària que converteix en paper mullat les taules salarials que la mateixa empresa va firmar i que evidentment anem a recórrer davant els tribunals. Nosaltres estem convençuts que els jutges ens donaran la raó, però mentrestant, la ganivetada no ens la lleva ningú. La retallada en la nòmina de gener per este concepte va dels 120 als 297 euros. Veure per categories laborals.

L'ALTRA RETALLADA: LA DEL 5 PER CENT

Com ja sabeu, els Pressupostos de la Generalitat del 2011 preveuen una retallada del 5 per cent de la massa salarial per a tots els treballadors de les empreses públiques. És a dir, el govern valencià pretén fer amb nosaltres el que ja va fer l'any passat amb els funcionaris. Esta mesura està pendent d'un pronunciament del Tribunal Constitucional que podria declarar les comunitats autònomes incompetents per a fer-la. De moment no sabem com s'aplicarà a RTVV l'esmentat 5 per cent, però estem parlant de quantitats que, de forma provisional i aproximada, podrien anar de 1.000 a més de 2.500 euros al llarg de tot l'any.

PLUS TRANSPORT O L'ART D'ENDOLCIR LES GANIVETADES

La nòmina de desembre va ser prou substanciosa i això ha servit a l'empresa per emmascarar allò que no ens han pagat. Les retallades previstes per a la nòmina de gener també es podrien veure emmascarades psicològicament pel pagament del plus transport que pot ajudar a fer la ganivetada més dolça. Este plus que arreplega el conveni i que es paga tots els anys al mes de gener equival, a expenses de conèixer exactament l'IPC del 2010, a uns 385 euros.

PLUSOS I DIETES

Fins ara hem parlat de conceptes que afecten a tots i cadascun dels treballadors. En la nòmina de desembre però, ja es van fer retallades individuals a tots aquells que van cobrar plusos i dietes al llarg del 2008 i 2009. L'empresa afirma que va pagar de més i ha restat en la nòmina els increments d'estos dos anys. Des de la Intersindical considerem que la mesura no s'ajusta a dret i anem a donar als afectats els arguments i el recurs corresponent perquè reclamen el que els han llevat.

QUEDA ALGUNA MALA NOTÍCIA PER A GENER?

Sí. Tenint en compte tot l'anterior el més previsible és que el pròxim pas de l'empresa siga negar-se a aplicar la clàusula de revisió salarial, una de les principals conquestes dels treballadors de RTVV i un dels pilars més importants del Conveni Col.lectiu. Ho sabrem al llarg d'este mes.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.