PROTOCOL URGENT PER DENUNCIAR L'ASSETJAMENT SEXUAL

dimecres, 3 de març de 2010 ·IMPUNITAT,
NI UNA NI CAP
La Comissió d'Igualtat constituïda al si de la Comissió Paritària ha començat a preparar el que serà el primer Pla d'Igualtat de la casa. Tanmateix, els esdeveniments ocorreguts el passat 23 de febrer obliguen a una actuació immediata que no pot esperar l'aprovació de l'esmentat pla. Per este motiu, la Intersindical ha elaborat una proposta de protocol per obrir noves vies per canalitzar les denúncies i afavorir la investigació dels assetjaments que s'han produït en esta casa tal i com vam reclamar en les concentracions de la setmana passada.
Considerem que el lloc adient per a debatre el protocol és el Comité de Seguretat i Salut Laboral ja que fer-ho a través de la Comissió d'Igualtat implicaria deixar fora els sindicats que no firmaren el conveni, cosa que en una qüestió com esta seria empobridor i injustificable.

L’EMPRESA HA FALLAT ESTREPITOSAMENT


La Intersindical, a més d’enviar la proposta a la resta de sindicats també l’ha feta arribar al Director General. En este sentit cal recordar que la responsabilitat de combatre l’assetjament correspon a l’empresa i que ella és la que tenia i té l’obligació d’establir mesurs per evitar-lo. En este sentit cal constatar que l’empresa ha fallat estrepitosament en no saber o no voler frenar el que estava passant.
La Intersindical s’ha concentrat davant la seu del Consell d’Administració aprofitant que este organisme tractava, entre altres qüestions, els casos d’assetjament. Allí hem lliurat la nostra proposta de protocol als conseller del PP, PSPV i EUPV alhora que hem exigit al seu president, Emilio Fernàndez, que impulse una investigació a fons i que es depuren responsabiltats.

QUE DIU EL PROTOCOL QUE PROPOSEM?

Planteja com a principis la seriositat, la rapidesa, la confidencialitat i la protecció a la persona denunciant. També estableix un canal ordinari i un altre extraordinari per canalitzar les denúncies, diu les alternatives que es presenten a les víctimes de l'assetjament i concreta les persones a través de les quals poden tramitar-les.
El document, ara mateix, no té més valor que el d'una proposta oberta que volem consensuar i que es planteja com una norma provisional mentre no s'aprove el Pla d'Igualtat. Clica ací per llegir la proposta de protocol.
També considerem molt important debatre sobre el significat de l'assetjament sexual. T’oferim l’aportacio que fem per definir-lo i concretar-lo.

0 comentaris:

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.