LLAGRIMES DE COCODRIL: ENTRE L'EMPRESA I USO OMPLIN UN POAL

dimarts, 19 de juliol de 2011 ·

La retallada salarial que l'empresa aplicarà a partir d'este mes als treballadors de l'Ens és una decisió escrita a 4 mans entre l'empresa i la USO. Per saber el que ha passat és suficient llegir l'acta de la reunió en la qual “es va decidir” minorar el 5% del salari de forma lineal i, per tant, al marge de les categories laborals. Un plantejament que, com ja hem dit, beneficia els que més cobren i fan caure el pes de la retallada sobre els salaris més baixos.


L'EMPRESA RECONEIX QUE PERJUDICA ELS QUE MENYS COBREN

L'empresa fa constar en acta que “les postures de cada part han quedat clares i davant la falta d'acord, l'empresa es veu obligada a aplicar la rebaixa només als treballadors de l'Ens Públic RTVV, de manera lineal, i repartida entre els salaris de juliol a desembre del 2011. Lamenta que amb este criteri ixen beneficiats els 64 treballadors de l'Ens inclosos en el grups del 1 al 8 i perjudicats els 160 treballadors dels grups 9 al 13, mentre que els 38 enquadrats en el grup 8 ni guanyen ni perden respecte a una ampliació proporcional com l'acordada pels sindicats de la Funció Pública i la Generalitat”

COM ES PRENEN ELS ACORDS?

El Conveni Col.lectiu en el seu article 10 diu que “Els acords s'adoptaran per majoria de cada una de les parts, i el vot de la part social serà ponderat en funció de la seua representació en el Comité d'Empresa, es recolliran en l'acta i se'n remetrà una còpia a cadascuna de les parts afectades”.

EL QUE ARA HA PLANTEJAT USO

Segons l'escrit que ha presentat USO hui, 4 dies després de la reunió de la Paritària, la seua postura és: “USOCV propone que el recorte salarial sea de manera inversamente proporcional al igual que el efectuado para 2011”.

USO, malgrat tindre majoria absoluta en la C. Paritària, no ha qüestionat en cap moment les paraules de l'empresa segons les quals s'aplicava la retallada de forma lineal davant "la falta d'acord". Tampoc ha volgut fer valdre la seua majoria. L'únic que ha fet és oposar-se a que la Intersindical fera constar en acta que en la reunió de la Paritària no s'havia produït cap votació per tal de no quedar en evidència.

EL CINISME COM UNA DE LES BELLES ARTS

L'empresa reconeix que aplicarà una mesura injusta i lesiva per als que menys cobren. I caldria afegir que contrària a la llei, ja que està diu clarament que la reducció salarial estarà “ordenada entorn de criteris de progressivitat”.

La USO diu amb la boca xicoteta que està en contra del que farà l'empresa, però alhora ho comparteix en la mesura que no fa valdre la seua majoria.

I ahí teniu a l'empresa i el seu sindicat omplit un poal amb llàgrimes de cocodril per una decisió que ells, i només que ells, han pres sabent que perjudica als que menys cobren.

El perquè d'este disbarat ja l'hem explicat i és resumeix en que USO continua ofrenant noves glòries a l'empresa i passant dels treballadors als quals diu representar.

La Intersindical, com ja ha anunciat, pensa recórrer la retallada, però també anem a informar a la Conselleria d'Economia de la forma en la qual s'han fet les coses.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.