L'EMPRESA BENEFICIA ELS QUE MÉS COBREN I RETALLA UN 5% LINIAL ALS TREBALLADORS DE L'ENS

dijous, 14 de juliol de 2011 ·

L'empresa ha decidit retallar el sou als treballadors de l'ens en un 5 per cent de forma lineal. És a dir, que descomptarà a tots este mateix percentatge independentment del seu grup salarial. Éste sistema és encara més regressiu que el que està aplicant-se ara a tots els treballadors i que oscil.la entre una retallada del 2 al 6 % segons categories professionals.

L'EMPRESA I LES SEUES EXCUSES

El passat mes de febrer la Comissió Paritària va aprovar els criteris per a retallar el 5% del sou a tots els treballadors de RTVV. Estos criteris es van aprovar amb els vots d'USO i UGT i amb l'oposició de la Intersindical en considerar, entre altres coses, que no s'havien respectat els criteris de proporcionalitat entre els diferents grups salarials i que es feia la retallada a partir d'unes taules salarials que no estaven aprovades.

Ara, la Conselleria d'Economia ha obligat l'empresa a retallar un altre 5% que únicament afectaria els treballadors de l'ens i que s'aplicaria sobre els salaris cobrats entre juny i desembre de l'any 2010.

Els criteris per a fer la nova retallada als treballadors de l'ens s'han debatut en la Comissió Paritària. USO i la Intersindical han mantingut la seua postura anterior -naturalment discrepant-, mentre que UGT s'ha negat a firmar els criteris que va firmar el passat mes de febrer. L'empresa, considerant que no hi havia un consens suficient, ha decidit unilateralment i sense votació aplicar una retallada lineal del 5% a tots els treballadors de l'ens.

LA POSTURA DE LA INTERSINDICAL

La postura de la Intersindical que ha fet constar en acta és la següent: “Davant la decisió de l'empresa d'aplicar amb efectes retroactius una retallada del 5% que afectaria els treballadors de l'ens en el període juny-desembre de l'any 2010, manifestem el següent davant la Comissió Paritària:

1-Considerem que és contrari al VIII Conveni i a l'Estatut dels Treballadors aplicar retribucions diferents a treballadors que pertanyen a una mateixa categoria laboral i que, sovint, fan un mateix treball i en les mateixes circumstàncies.

2- Que este sindicat no participarà en cap intent de dividir els treballadors de forma artificial i injustificada.

3- Independentment dels punts anteriors, considerem completament irregular aplicar cap tipus de retallada sobre unes taules salarials que no han sigut aprovades. En este cas, les del 2010.

4- Recordem que este sindicat es va oposar als criteris que va aprovar la Comissió Paritària per aplicar la retallada del 5% a tots els treballadors al llarg del 2011 i que va denunciar que ésta no s'aplicara de forma inversament proporcional a les categories laborals.

5- A efectes de l'establert en l'article 9-c del VIII Conveni Col.lectiu, manifestem la nostra intenció de recórrer en les instàncies que considerem oportunes la retallada que es pensa realitzar als treballadors de l'ens.

SEGÜENT CAPITOL: ENTRE EL XANTATGE I LA PATAQUETA.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.