ENTRE EL XANTATGE I LA PATAQUETA

divendres, 15 de juliol de 2011 ·

Ahir vam contar el que va passar a la C.Paritària en la “negociació” de la retallada del 5% del salari als treballadors de l'ens. Hui, vos contem per què va passar el que va passar. Com veureu de seguida, estem davant d'una història amb una bona dosi d'indecència i farcida de maniobres tèrboles. La marca de la casa.


L'EMPRESA TENIA 20.500 RAONS PER FER EL QUE HA FET

Una retallada es pot fer de dos maneres: de forma lineal, és a dir, aplicant el mateix percentatge a tots independentment de la seua categoria laboral, o de forma proporcional, és a dir, aplicant percentatges diferents segons categories laborals. L'empresa volia des d'un principi que la retallada s'aplicara de forma lineal. El motiu és ben simple: si s'aplica el 5% lineal l'empresa arreplega uns 218.600 euros i si aplica els mateixos percentatges aprovats a febrer, uns 198.500 euros. I és que l'ens no disposa pràcticament de classe mitja, els grups salarials intermedis, sobre els quals descarregar la tisora. Per tant, si la direcció de l'empresa aplica el 5% lineal recapta uns 20.500 euros més en un col.lectiu de només 262 treballadors.

LA PATAQUETA

Com hem dit, amb els nous criteris l'empresa arreplegarà uns 20.500 euros més que amb el sistema anterior. La pregunta es: qui els pagarà? La resposta és ben clara: els treballadors que menys cobren, és a dir, els dels grups VIII, IX, X, XI i XII. La part indecent d'este repartiment és que els grups que més cobren amb el nou sistema pagaran uns 250 euros menys que en el sistema proporcional.

Nosaltres, naturalment, estem a favor del sistema proporcional i en contra del lineal però això no vol dir que estem a favor de la falsa proporcionalitat que van firmar en el seu moment USO i UGT.

Per acabar este apartat només cal afegir que tots els representants de l'empresa en la C.Paritària són, curiosament, dels grups que més es beneficien del repartiment lineal. La pataqueta.

QUE PINTA USO EN ESTE DESPROPÒSIT?

En la C.Paritària va passar una cosa ben estranya: l'empresa va dir que aplicaria una retallada del 5% lineal argumentant que no hi havia prou suport per aplicar els mateixos criteris que fins ara. Com sabia que no hi havia prou suport si no es va arribar a votar res? Per què USO no va demanar que es votara sabent que té majoria absoluta? La resposta és que, una vegada més, USO i l'empresa tocaven la mateixa melodia.

Deixem-ho clar també: Si USO haguera volgut s'hauria votat i amb els seus vots hauria pogut treure endavant els mateixos criteris que va aprovar a febrer. Ella, i únicament ella, és la responsable de la indecència que s'ha comés.

LA MALVADA INTERSINDICAL

La maniobra de l'empresa i USO es completava en responsabilitzar la Intersindical del nou sistema de retallada. La pura realitat és que nosaltres en la paritària només tenim dos vots mentre que USO en té 9. En estes circumstàncies tirar-nos les culpes a nosaltres si no ens aveníem a firmar era un xantatge destinat al fracàs.

Tampoc està malament que recordem que la Intersindical ha anunciat que recorrerà la retallada i és poc seriós demanar-nos que aprovem un acord que a continuació anem a portar als tribunals. Als tribunals i a la Conselleria d'Economia, perquè se n'han passat tres pobles.


PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.