VICENTE SANZ: UN ANY D'ESCÀNDOL

dimarts, 22 de febrer de 2011 ·

Fa un any, el 23-F, els treballadors de RTVV despertàrem amb una notícia difícil de digerir: tres periodistes havien denunciat el totpoderós Secretari General Vicente Sanz per assetjament sexual. Des d'aleshores, la justícia està fent camí i el sumari està a punt de tancar-se. Diuen que la justícia és lenta. Malauradament, l'experiència d'este any és que l'empresa encara ho és més.


LA INVESTIGACIÓ QUE NO S'HA FET

La Intersindical, en produir-se l'escàndol, va fer un seguit de peticions al Director General. Entre les qüestions que li plantejàrem estava obrir una investigació interna per determinar quin era l’abast de les malifetes de Sanz. Esta investigació també voliem que servira per esclarir si altres persones, per acció o omissió, havien emparat o col.laborat en l'actuació de l'ex secretari general.

La resposta de la direcció general ha sigut un seguit d'excuses en base a que el cas està en els tribunals. A hores d'ara, el despatx de Sanz continua buit i el seu equip intacte. Fins i tot hem sabut per la premsa que des d’algun despatx de la casa s’ha pressionat a testimonis abans de declarar a favor de les tres periodistes en el jutjat de Paterna per tal que no ho feren.

UNA COSA ÉS OBRIR UN EXPEDIENT I UNA ALTRA BEN DIFERENT “COBRIR L'EXPEDIENT”

El nostre sindicat va reclamar que s'obrira un expedient laboral contra Vicente Sanz per falta molt greu. Una falta que podria arribar fins el seu comiat. L'empresa va tardar tres mesos en obrir-lo i ho feu més per les pressions que per convicció.

López Jaraba s'ha excusat de la seua inactivitat argumentant que els cas està en els tribunals i que poca cosa es pot fer fins que éstos no es pronuncien. Nosaltres no compartim este criteri perquè pensem que l'obligació de l'instructor era seguir els tràmits previstos en el Conveni Col.lectiu per a estos casos fins el moment de demanar la sanció, moment en el qual s'hauria d'esperar a que els tribunals dictaren sentència. La realitat és que l'empresa, més que obrir-li un expedient, s'ha limitat a “cobrir l'expedient” aparentant que l'obria. A hores d'ara, ni ha cridat a Sanz per preguntar-li sobre el cas, ni s'ha preocupat de conèixer la versió de les tres treballadores querellants. En l’actualitat, Sanz està de baixa laboral.

LA SOLIDARITAT NO HA VINGUT DES DE L'EMPRESA

Demanàrem al Director General que l’empresa donara suport jurídic, laboral i psicològic a les tres periodistes denunciants. Respecte a esta petició, les treballadores no han rebut ni tan sols una telefonada, han estat abandonades per l’empresa literalment.

Malgrat la inactivitat de l’empresa per buscar responsabilitats, el cas Sanz avança en els tribunals, està a punt de tancar-se la instrucció i prompte hi haurà data per al juí oral de Vicente Sanz que de moment està imputat per assetjament sexual i abús sexual. Com a contrast, molts treballadors de RTVV han estat al costat de les tres treballadores i han donat mostres de suport. La Intersindical Valenciana està personada en la causa com a acusació popular. Des de fa un any, treballem perquè es faça justícia i es depuren les responsabilitats penals, laborals i econòmiques per les quals Vicente Sanz i RTVV hagen de respondre.

Hui es un bon dia per signar el manifest “No estàs sola” de solidaritat amb víctimes de Sanz. Només cal fer un clic.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.