USO ES CONFESA I RECONEIX QUE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA FOU UN TONGO

dilluns, 21 de febrer de 2011 ·

Des de la Intersindical tenim poc que afegir a l’explicació que ha fet USO de les reunions de la Comissió Paritària perquè ella ja ho ha contat en un comunicat que ha enviat als treballadors. Un comunicat on hi ha confessions que demostren que la negociació de la retallada salarial del 5 per cent fou un tongo.


LA REUNIÓ, UN TONGO

Segons explica USO, l’empresa, en la primera reunió “presentó una opción de recorte mediante la aplicación de los criterios de la Generalitat-Conselleria de Economía, Hacienda y Empleo. En la segunda reunión presentó otra opción: recorte del 5% lineal, es decir, a todos los trabajadores y trabajadoras de RTVV, TVV y RAV y en todos los conceptos de la nómina”.

Tres línies després afirma que “ USOCV-RTVV nada más comenzar la reunión y antes de que se pronunciara ningún sindicato, presentó su propuesta blanco sobre negro”. Esta proposta, entre altres coses, diu textualment que “estamos dispuestos a aceptar mediante escrito, que la aplicación del descuento del 5% referido y su forma de aplicarse, sea la correspondiente a la primera propuesta presentada por la Empresa, cuya aplicación se haría de acuerdo con los criterios de la Generalitat- Conselleria de Economía, Hacienda y Empleo”

De l’escrit esmentat es desprén una conclusió alarmant: que USO reconeix que “nada más comenzar la reunión” ella ja havia admés al cent per cent la proposta esmetada. La pregunta és: Quines millores pensava introduir USO en la proposta de l’empresa quan a penes començar la reunió ja l’havia acceptada sense tocar una coma? Quina capacitat de maniobra ens deixava als demés?

USO O L’ART DEL PI-TO PI-TO CO-LO-RITO CUAL SE-RÀ MÁS BO-NI-TO

No ho diem nosaltres, ho confessa USO en el seu escrit quan afirma que “es deber explicar que con estos criterios y las características especiales de esta Empresa los porcentajes de ciertos grupos no son progresivos debido a que los complementos (destino y específico) son más altos”.

Amb esta afirmació, USO reconeix que va aprovar uns criteris que sabia que no s’adaptaven a les característiques de l’empresa i que anaven a afectar negativament a un gran col.lectiu de treballadors. Ella sembla infravalorar-los quan parla de “ciertos grupos”. Per a nosaltres tenen nom i cognom: els grups V, VI i VII. Ara, que USO i UGT els expliquen per què els han deixat amb el cul a l'aire.

Segurament, USO desconeix que negociar quan hi ha dos propostes damunt de la taula va més enllà de fer el pi-to, pi-to co-lo-rito, cual se-rà más bo-ni-to.

Nosaltres, a l'igual que USO també pensem que alguns van anar a la Paritària a defensar els interessos del seu grup i no els de tots els treballadors: els representants de l'empresa

ARA PARLEM DE TAULES SALARIALS

Des de la Intersindical mantenim el que ja hem dit: que USO i UGT, en signar el document en la forma que ho han fet poden entrebancar els recursos judicials que puguem presentar contra els incompliments i les arbitrarietats de l'empresa en la mesura que esta considere que han sigut avalats per la Paritària.

USO ESTÀ ESGOTADA DE TANT DE NEGOCIAR

Resulta curiós que l’escrit que ha enviat USO als treballadors sobre la “negociació” comence dient que s’ha arribat a un acord “tras una semana de dura negociación”. Des de quan la setmana té dos dies? On està la duresa d’una negociació que USO va donar per tancada pràcticament abans de començar-la? Tongo.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.