PRESSUPOSTOS 2011, UNA CORTINA DE FUM

dilluns, 18 d’octubre de 2010 ·

El Consell d’Administració debatrà este dimarts l’avantprojecte de pressupostos de RTVV per a l’any pròxim. En grans línies , la documentació entregada per la Direcció de RTVV recull un pressupost de 183 milions d’euros ( TVV 154,5 milions ; RAV 9,5 i l’Ens 19). Suposa una retallada d’un 8’6 % respecte de l’any passat.

CONTRACTE PROGRAMA: NI ESTÀ NI SE L'ESPERA


Com ve sent habitual els darrers anys, la documentació que es presenta al Consell d’Administració evidencia carències i amaga intencions. Un any més cau en l’oblit la reiterada promesa del Contracte Programa, feta per Francisco Camps a les Corts. Este acord marc permetria que la Generalitat fixara les transferències anuals a RTVV, assumira la càrrega financera i acordara amb la direcció de RTVV la dimensió social i empresarial de la televisió i la ràdio públiques. A diferència d’altres televisions públiques (com TV3, ETB o RTVE), es continua fugint d’un model estable que lligue el finançament, les plantilles i els resultats de manera que la societat puga vore que hi ha un compromís entre la Generalitat, l’empresa i els usuaris.

L’endeutament que manté RTVV, producte d’una política de grans alegries financeres quan Pedro García era el Director General , continua sent un llast que no s’aborda en este exercici. A l’igual que l’any anterior, en 2011 RTVV haurà de saldar préstecs amb bancs alemanys per valor de 32’5 milions d’euros. Amb un Contracte Programa esta quantitat seria absorbida per la Generalitat però les arques autonòmiques estan tant buides que els mateixos pressupostos reconeixen que l’Institut Valencià de Finances serà l’encarregat de renegociar este quotes, amb els consegüent increment d’interessos a pagar.

MASSA PREGUNTES, POQUES RESPOSTES

Veiem amb preocupació que la producció pròpia de TVV caiga en 4’4 milions d’euros, atenent que és esta partida d’on depenen la majoria dels 700 contractes temporals. Tampoc no queda explicat com es passa d’un increment de l’1,6 per cent del pressupost de personal en 2010 a una disminució del 3’5 per cent enguany, atenent que la plantilla continua estabilitzada en 1027 treballadors i que les previsions d’increment de l’IPC són superiors a les de l’any passat.

Són massa interrogants i un excessiu nombre d’imprecisions que ens fan pensar que els pressupostos que ara passen pel Consell d’Administració són paper mullat, sobretot si atenem que el mes de maig se celebraran eleccions autonòmiques i per a eixa data el Director General tindrà damunt la taula l’estudi tret a licitació per encarregar un nou model d’organització i de gestió de TVV i de RAV on s’abordarà l’adequació de les plantilles i el model de producció.

Més que uns pressupostos ens temem que els 56 folis que entren al Consell d’Administració no són altra cosa que una cortina de fum, que no tenen validesa més enllà del 22 de maig i que amaguen una reconversió que els actuals dirigents no s’atreveixen a explicar.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.