NI POC, NI MIQUETA, NI GENS

dijous, 29 d’abril de 2010 ·

Ni poc, ni miqueta, ni gens. Això és el que hem tret en clar de la darrera reunió de la Comissió Paritària. L'actitud de l'empresa en qüestions com l'estabilitat laboral o el no pagament dels endarreriments ha arribat a uns extrems que considerem intolerables.TRANSFORMACIÓ DE TREBALLADORS TEMPORALS EN INDEFINITS

El compliment d'una llei hauria de ser un fet normal i i automàtic i mala cosa és que tingam que lluitar per aconseguir que s'aplique l'article 15/5 de l'Estatut dels Treballadors on es regula la transformació de treballadors temporals en indefinits. El Conveni Col.lectiu recull el contingut d'este article i afegeix que la Comissió Paritària serà informada trimestralment sobre la seua aplicació i compliment.
El dret dels sindicats a ser informats sobre l'aplicació i el compliment de la mesura se'n deriva de l'obligació de l'empresa de complir la conversió de treballadors temporals en indefinits. Sense esta obligació el dret a l'esmentada informació seria un frau. I un frau és constatar que a estes altures l'empresa no ha convertit en indefinit ni un sol treballador temporal.
L'empresa, en la reunió de la Comissió Paritària ens ha comunicat el “compromís formal” de fer una conversió “massiva” de treballadors temporals en indefinits abans de l'estiu. És a dir, abans del 21 de juny. Hem de dir que la falta d'explicacions i concrecions ens han sonat més a una nova excusa que a una promesa seriosa.

ARA, PITJOR QUE FA UN ANY ?

L'article 19/2 del Conveni està pensat com una eina d'avanç en la estabilitat de l'ocupació. L'any passat, davant el fet que no estaven produint-se contractes indefinits, l'empresa va optar per comprometre's a que durant l'estiu cap treballador aniria al carrer. Enguany, l'empresa no ha plantejat un canvi de postura, però tampoc s'ha volgut comprometre a res.
D'esta manera, transcorregut un any, ens trobem què l'empresa segueix sense fer indefinits i sense un compromís ferm de mantindre els llocs de treball. Tot això agreujat pel fet de que ja s'ha anunciat el final d'alguns programes amb els corresponents interrogants sobre el futur dels seus treballadors. Com és possible?

ENDARRERIMENTS SALARIALS

Els compromisos econòmics formen part del conveni i la falta de pagament és un incompliment del conveni. Com es pot justificar que continuen pendents endarreriments del 2008? Com és possible que s'ignoren conceptes salarials pactats en conveni? Com pot ser que no cobrem increments establerts als Pressupostos de la Generalitat i que tots els treballadors públics ja han cobrat?


FINS A QUAN DURARÀ LA PROVISSIONALITAT?

No podem ignorar que estos fets es produeixen en un moment en el qual s'ha instal.lat en la casa un sentiment de provisionalitat arran de la marxa de Vicente Sanz. Es tracta d'un buit que cal omplir perquè RTVV no pot permetre's el luxe d'estar sense un Secretari General legitimat per a ser-ho i a ple rendiment. No podem entendre que qüestions ben polèmiques com les bases per a la contractació dels treballadors en pràctiques s'haja fet a tota velocitat i sense importar les irregularitats que han anat eixint pel camí mentre que altres qüestions es troben tancades en un calaix.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.