REFUNDAR RTVV

diumenge, 11 d’abril de 2010 ·

La situació a la qual ha arribat la RTVV ja no admet pedaços. Ja no és qüestió d'anomenar un nou director general, d'introduir alguna millora en la gestió o d'intentar donar-li una aparença més plural. L'únic que pot salvar la ràdio i la televisió pública valenciana de la desfeta econòmica, el descrèdit social i la vergonya col.lectiva és una veritable refundació basada en un contracte programa seriós i consensuat, el compromís amb el pluralisme, la transparència informativa i un nou plantejament de les relacions laborals.

UNA HERÈNCIA QUE FA PUDOR

El que tenim en matèria laboral és una herència de Vicente Sanz basada en la prepotència i l'arbitrarietat i posada al servei dels interessos del PP i dels propis interessos personals de l'exsecretari general. L'herència que ens ha deixat la seua gestió és una precarietat laboral vergonyant, centenars de contractes fraudulents al marge de les borses de treball i de les categories laborals, el menyspreu a la normativa laboral i la distorsió de la representació dels treballadors a través d'un sindicat groc alletat des de la quarta planta de Burjassot. Per capgirar esta situació cal un nou marc de relacions laborals en el qual es respecten la llei i els compromisos i es negocie des de la bona fe.
I això encara és més difícil que començar de zero perquè primer caldrà buscar una eixida a les irregularitats que estan arrossegant-se des de fa molts anys. Entre elles la negativa a transformar els treballadors temporals en indefinits i el no reconeixement del treball real que fan aquells que tenen un fals contracte de guionistes.

UN DESPATX TANCAT, UNA GESTIÓ PARALITZADA

En la quarta planta hi ha un despatx tancat, el de Vicent Sanz. Ell és el que ho feia tot. I en anar-se'n, el despatx s'ha quedat buit i la gestió marcada per la inèrcia. Per la seua inèrcia. Esta empresa no pot permetre's el luxe de no tindre un secretari general a ple rendiment i eixe paper no es pot fer des de la sèptima planta.

CONTAR-HO TOT I CONTAR-HO BÉ


La principal raó d'existir d'esta empresa és la d'informar i cal assumir que la manipulació és un frau a tots els valencians. Per tal d'aconseguir-ho cal voluntat política, però també posar els mitjans de control que propicien el compliment dels principis establerts en el llei de creació de RTVV. Cal un nou sistema per elegir el director general, constituir el Consell Audiovisual i donar més protagonisme a la Comissió de Control de RTVV i al Consell d'Administració. I, sobretot, cal constituir els comités de redacció a la ràdio i la televisió. Un plantejament que hem fet sovint des de la Intersindical i que és compartit pel Síndic de Greuges.
Esta casa s'ha caracteritzat des de fa molt de temps per sumar manipulació, restar credibilitat, multiplicar deute i dividir la societat. Ara, caldria afegir el descrèdit que implica tindre un ex director general esguitat pel cas Gürtel, un ex secretari general imputat en un seguit de delictes d'assetjament sexual i un director general sobre el que comencen a caure sospites sobre la seua actuació en el cas Sanz.


MÉS DINERS, MÉS SERVEI PÚBLIC

És ben conegut que la situació econòmica de RTVV és insostenible a causa de la mala gestió i el clientelisme. Posar remei a este estat de coses però, va més enllà de posar diners a fons perdut. Cal redefinir la ràdio i la televisió que volen els valencians i assegurar la seua viabilitat a través d'un contracte programa consensuat que aposte per una ràdio i una televisió amb vocació de servei públic.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.