LA INTERSINDICAL HA DENUNCIAT L'EMPRESA DAVANT LA INSPECCIÓ DE TREBALL PER OCULTAR INFORMACIÓ

dijous, 4 d’agost de 2011 ·


La Intersindical ha denunciat López Jaraba i la resta de directius de RTVV davant la Inspecció de Treball per ocultar-li l'informe Price-Waterhouse. Este informe pensem que és fonamental per preparar la defensa dels treballadors i dels seus llocs de treball de cara a l'ERO que el President de la Generalitat i el Conseller d'Hisenda han reconegut que podria presentar-se a setembre o octubre.

La Intersindical ha presentat la denúncia davant el seguit de mentides de l'empresa i la seua negativa a lliurar-nos el document malgrat reconèixer que està en el seu poder. Considerem que la seua extensió i complexitat exigeix un estudi profund i no podem tolerar que ens furten el temps que ens cal per analitzar-lo a fons.


GUANYAR TEMPS, DESEMMASCARAR EXCUSES

Price-Waterhouse havia d'haver lliurat el seu informe abans del 28 de febrer, però no ho va fer perquè, segons reconeix l'empresa, va demanar diverses ampliacions del seu contingut. Això ens confirma en la idea de que Jaraba no va encomanar l'informe per a saber què ha de fer, sinó per justificar el que té previst fer. Dit d'una altra manera: estem convençuts que l'únic objectiu de l'informe és arreplegar un grapat de justificacions i excuses a la mida per adornar “tècnicament” decisions que ja estan preses i que no presagien res de bo per a la societat valenciana, ni per als treballadors. Justificacions i excuses que l'empresa pensa que seran més profitoses per a ella quan més menys temps tinguen els sindicats per desemmascarar-les.

El que pretén l'empresa és que els sindicats no tingam ni un dia més dels mínims marcats per l'Estatut dels Treballadors per negociar un possible ERO. I tant si finalment hi ha ERO com si no l'hi ha, volem conèixer l'informe a fons, cosa que exigeix temps a causa de la seua previsible complexitat.


UNA LLARGA HISTÒRIA DE SILENCIS

L'empresa no pot dir que ens hem precipitat en denunciar-la a la Inspecció de Treball. La Intersindical li va demanar l'informe per escrit el passat 10 de maig. Tornà a demanar-li'l el 17 del mateix mes. Ens hem cansat de portar el tema a la Comissió Paritària, les darreres vegades el 5 i el 19 de juliol. També el vam demanar per escrit al Secretari General el 8 de juliol. El 2 d'agost, el Secretari General, Juan Prefaci, ens va reconèixer, per primera vegada, que tenia l'informe, però alhora ens va avançar que no ens el donaria fins després de l'estiu. El mateix dia ens vam dirigir al Director General, al President de la Generalitat i al Conseller d'Hisenda per demanar-los l'informe i una entrevista.


NO ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE LA INSPECCIÓ DE TREBALL CONDEMNA L'EMPRESA

A RTVV l'ocultació d'informació no és cap novetat. La Intersindical ja va presentar a finals del 2008 una altra denúncia contra ella per vulnerar el nostre dret a la informació recollit en la legislació laboral. La Inspecció de Treball ens va donar la raó i va requerir la Direcció perquè “de forma immediata complisca en tota la seua extensió allò que disposa l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors”. L'empresa però, se'n riu.

Ara, la Inspecció de Treball haurà de pronunciar-se novament. Esta vegada per exigir que l'empresa ens lliure un document fonamental per poder defensar els treballadors. També reclamem, entre altres coses, l'obertura d'un expedient perquè es depuren possibles responsabilitats i que es sancione RTVV per la seua reiteració en l'incompliment de les seues obligacions laborals amb els representants dels treballadors i, singularment amb la nostra secció sindical.

I mentrestant, l'empresa continua sense desmentir les notícies que apunten el possible acomiadament de més d'un miler de treballadors malgrat que la Intersindical li ho demanat per escrit i de forma reiterada.


PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.