NI MARXA ENRERE, NI AMB ELS BRAÇOS CREUATS

dimecres, 11 de novembre de 2009 ·La Conselleria d'Economia continua sense publicar el VIII Conveni Col.lectiu. Davant esta situació CCOO i CGT han plantejat a la Intersindical que el done per perdut i que, juntament amb ells, forcem la negociació d'un altre. Nosaltres considerem que amb la proposta que ens fan no es pot solucionar cap problema, sinó que és el millor camí per crear-ne de nous. I això, per diversos motius:


1-Cas d'aconseguir l'obertura de una nova negociació, amb qui anàvem a negociar? Amb els mateixos representants de l'empresa que han quedat desautoritzats en no aconseguir la publicació del conveni que ells mateixos van firmar?

2-Els compromisos cal exigir que es complisquen. Per què hem de renunciar al VIII Conveni a canvi d'obrir una negociació incerta? Fer-ho seria seria tan absurd com renunciar a exigir a l'empresa els diners que ens deu a canvi de renegociar amb ella unes noves taules salarials a la baixa.


3- No hem escoltat cap argument que demostre que ara és possible aconseguir el que no vam aconseguir després de 9 mesos de negociació i amb un grau d'unitat sindical que, malauradament, ara no existeix.


4- No ens podem creure que l'agreujament de la crisi econòmica siga el millor moment per intentar millorar el que hem aconseguit.


5- Seria enganyar-se pensar que l'alternativa al VIII Conveni és mantindre la vigència del VII Conveni. Tots tenim motius per saber que l'única alternativa al VIII Conveni és un conveni extraestatutari que, per a nosaltres, és el pitjor escenari possible. Un escenari que vam viure de ben a prop.


6-El VIII Conveni és evident que té mancances, però també és evident que si no es publica no és perquè inclou retrocessos per als treballadors , sinó perquè inclou avanços per a ells o, almenys, consolida els avanços ja aconseguits.


7-Som conscients que la publicació del conveni ni implicarà automàticament el seu compliment ni eliminarà els intents de l'empresa de disvirtuar-lo. Tots sabem que hi ha capítols molt importants del VII Conveni que no s'han complit, com ara el referit al concurs de trasllats o borses de treball. I també sabem que l'esmentat conveni és el que ha donat base a l'empresa per contractar de forma fraudulenta 200 guionistes que fan el treball de periodistes o altres de categoria superior. La lluita sindical, ahir com demà, continuarà sent la d'exigir a l'empresa que complisca el que firma i pague el que deu.

8-Des de la Intersindical considerem que les discrepàncies sobre el Conveni no haurien d'impedir la possibilitat de fer accions conjuntes amb CCOO i CGT. En este sentit pensem que cal unir esforços per aconseguir allò que compartim i ens uneix, com ara, la reclamació dels diners que deu l'empresa als treballadors. Plantejar el "tot o res" creiem que és un mal negoci per als treballadors.


9- Volem que els treballadors sàpiguen que nosaltres no anem a fer marxa arrere en la firma del conveni, però que tampoc anem a quedar-nos amb els braços creuats.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.