DECSIONS JA ! ... I LA PRIMERA, UNA AUDITORIA

divendres, 16 d’octubre de 2009 ·El nou Director General de RTVV, José López Jaraba, va anunciar que rebria als sindicats a l'endemà de ser anomenat en el càrrec. La reunió a hores d'ara no s'ha realitzat però hem conegut a través dels mitjans de comunicació algunes de les iniciatives que pensar posar en marxa. Si el que ha volgut dir és que es mantindran els llocs de treball, ha de saber que estem al seu costat. Si al que s'ha compromés és a augmentar la producció pròpia i racionalitzar els recursos propis tal i com li hem demanat reiteradament els sindicats, tindrà el nostre suport. I també el tindrà si pretén reduïr els càrrecs directius.

CREDIBILITAT

El primer que ha de fer el nou Director General és demostrar un mínim de credibilitat. I això passa per la publicació del VIII Conveni Col.lectiu. Difícilment podem creure en les bones intencions d'una persona que ha sigut incapaç de fer realitat la publicació del Conveni Col.lectiu que va firmar l'empresa i el Consell d'Administració de RTVV. Tampoc podem donar credibilitat a una suposada millora de la gestió mentre no conegam el contracte-programa que és on es juga el futur de la ràdio i la televisió pública.

NOUS CÀRRECS, VELLS VICIS

El ball de càrrecs directius que està produint-se en la casa voldríem que significara una nova línia informativa a RTVV, però la nostra primera impressió és que l'únic que està en joc són les cadires i no el que s'ha de fer des de les cadires. No podem creure que la responsable de la política informativa de la casa, Lola Jhonson, puga corregir el que ella mateixa ha distorsionat. I no podem creure que la millor manera de rellançar la ràdio pública siga convertir-la en un premi de consolació o una patada per ascens per a persones amb tant poc de prestigi com Lluís Motes.

PRESSUPOSTOS RTVV

Els Pressupostos de la Generalitat anuncien una retallada per a RTVV del 20 per cent. Ens diuen que han arribat les vaques flaques però en realitat el que ha arribat és el moment d'esclarir què ha passat i qui s'ha emportat els diners públics. Ningú pot tancar els ulls davant les notícies que apunten les relacions de Canal 9 amb la trama Gürtel i el fet que la televisió pública va pagar el doble del que tocava per cobrir la visita del Papa. Si es confirmen els fets, López Jaraba faria bé plantejant-se si no ha arribat el moment de demanar una auditoria seriosa. Davant les irregularitats no hi ha neutralitat possible: les irregularitats, si no es denuncien, es que es tapen.


LA INDECÈNCIA INFORMATIVA EN NÚMEROS

Fa temps que Canal 9 manipula la informació. Ara també podem comprovar que els ciutadans ho saben com ho demostra el fet que li han donat l'esquena a l'hora d'informar-se sobre la crisi del PP valencià i el cas Gürtel.
La segona edició del Notícies 9 del dia 14 només va tindre una quota de pantalla del 7’6%. Tot just el dia que Francisco Camps havia cessat Ricardo Costa i totes les cadenes obrien els seus informatius des de València amb la crisi del PP i la corrupció com a principals qüestions.
Els valencians que van voler informar-se ho van tindre molt clar: a la mateixa hora els informatius de Tele 5 obteniuen una quota de pantalla a la Comunitat Valenciana del 18 per cent i l’Antena 3 Noticias registrava un 12’3 per cent.
El dia 13, quan la direcció del PP es va reunir per decidir el futur de Costa i tots els mitjans estaven pendents del que passava a la seu del PPCV, la credibilitat del informatius de Canal 9 també va quedar tocada. Només un 10 per cent de l’audiència de la Comunitat Valenciana  va optar per la segona edició de Notícies 9 per seguir informats. Tele 5 va traure un 21’7 %, Antena 3 un 17’1% i TVE un 15’6.
Les repetides ocultacions , la manipulació i el servilisme de la cadena a Presidència de la Generalitat li han passat factura a Canal 9.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.