MÉS ESTABILITAT, MÉS PELA, MÉS CONTROL...

dilluns, 15 de juny de 2009 ·

L'objectiu prioritari de la Intersindical és i ha sigut lluitar per l'estabilitat dels treballadors. És per este motiu que hem de manifestar la nostra satisfacció pel compromís de l'empresa de no despatxar ningú este estiu. Això val per aquells companys als quals se'ls ha acabat el contracte i també per aquells que treballen en programes que puguen finalitzar ara. Es tracta de la primera vegada en la història de RTVV que aconseguim un compromís ferm d'este tipus. L'empresa també s'ha compromés a negociar la transformació de treballadors temporals en indefinits en el moment que s'aprove el conveni, cosa que està previst que passe este mes. Estos compromisos són un pas molt positiu en l'estabilitat laboral dels treballadors dels quals cal congratular-se. Hi ha però, més avanços:


LA NÒMINA DE JUNY

Finalment, l'empresa ha mogut fitxa, encara que tímidament, i este més cobrarem un dos per cent més i l'actualització del complement específic de la paga extraordinària. Es tracta d'un simple avanç que en cap moment significa una actualització de la nòmina. L'empresa continua devent-nos el dos per cent de tot el que hem cobrat en els cinc primers mesos de l'any. També ens deu el 0'5 per cent de la massa salarial de l'any passat -116 euros- i la part proporcional de l'actual.
Al mes de juny hauríem de cobrar, segons categories laborals, entre 46 i 86 euros més per l'increment del dos per cent i entre 263 i 665 euros més per l'actualització del complement específic. És a dir, entre 309 i 750 euros més que en la paga extraordinària de desembre. El problema és que en no estar actualitzat el 0'5 per cent del 2008 i 2009 estes quantitats podrien reduir-se i oscil.lar entre els 211 del grup XIII i els 559 del grup I.


JUBILACIONS PARCIALS

No s'havien concedit als companys que l'havien demanada per problemes amb l'INSS relacionats amb la contractació dels treballadors de relleu. L'empresa ha decidit
obviar este problema modificant els criteris que tenia per a la contractació dels rellevistes per tal d'evitar problemes legals. Nosaltres compartim este criteri – que és provisional- perquè entenem que el que cal salvaguardar per damunt de tot és el dret dels companys a gaudir d'una jubilació parcial.


JORNADA I HORARIS

L'empresa s'ha compromés a respectar els descansos de 12 hores entre jornada i jornada i a no fer treballar cap treballador més de 10 dies seguits. Malauradament ha calgut que la Intersindical acudira a la Inspecció de Treball per solucionar este problema que ja s'arrossega des de fa molt de temps i que afecta especialment els treballadors de la Unitat d'Enllaços i Mòbils. Seria desitjable que, a partir d'ara, no calguera la intervenció de la Inspecció de Treball per exigir el simple compliment del Conveni i l'Estatut dels Treballadors.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.