LA INTERSINDICAL DENUNCIA L'EMPRESA EN LA INSPECCIÓ DE TREBALL: AMB LA SEGURETAT I LA SALUT LABORAL NO ES JUGA

divendres, 5 de juny de 2009 ·

L'actual situació no pot durar ni un minut més. No es pot permetre que en la Unitat d'Enllaços I Mòbils s'abuse dels horaris, que no es complisca el temps mínim entre jornada i jornada, ni es respecte el descans setmanal al que obliga la llei.

No estem davant un simple incompliment de la legislació laboral. Les decisions de l'empresa tenen conseqüències en la seguretat I la salut laboral. És per este motiu que hem demanat a la Inspecció de Treball que obligue l'empresa a no cometre més irregularitats i l'obertura d'un expedient per tal de depurar possibles responsabilitats.

UNA SITUACIÓ QUE S'ARROSEGA DES DE FA TEMPS

Estem parlant d'un col.lectiu que es desplaça per carretera, que sovint exigeix un gran esforç físic i que ha de treballar amb electricitat. També els conductors acumulen un excés d'hores, amb treball nocturn i vulneració del descans entre jornades.

Esta situació es produeix en un anbient de presió per part dels responsables de departament per tal que els treballadors accepten les condicions de treball. No és la primera vegada que la Intersindical ha plantejat a l'empresa l'existència d'horaris il.legals, l'abús de jornades esgotadores, la vulneració dels descansos i el conseqüent risc que tot això té per a la seguretat dels companys. L'empresa no ens lleva la raó, però no fa res per acabar amb les irregularitats. Encara més: els responsables del departament asseguren que actuen seguint ordres de la direcció i tot continua igual a pesar de les queixes verbals i escrites.

UNS INCOMPLIMENTS INJUSTIFICABLES

La Intersindical ha aportat a la Inspecció de Treball un estudi detallat dels treballadors als quals se'ls han vulnerat els seus drets. En ell es pot comprovar que durant el mes de febrer es va infringir el descans entre jornades en 38 casos, en el de març en 25, en el d'abril en 32 i en els tres primers dies de maig en 15 ocasions. Entre estes últimes es dona el cas d'un treballador que va tindre un descans entre jornada i jornada de 4 hores!

L'incompliment del descans diari es completa amb l'incompliment del descans setmanal. Això dona com a resultat l'existència de treballadors que no han tingut ni un sol dia de descans en 21 dies seguits. Tot plegat, un menyspreu al Estatut dels Treballadors i a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Es per este motiu que també hem denunciat els fets al cap del servei de prevenció de riscos laborals i al comité de salut i seguetat en el treball.

I L'EMPRESA, COM SI PLOGUERA

També hem advertit a la Inspecció de Treball que en les pròximes setmanes, si no hi ha un canvi en la manera d'actuar de l'empresa, TVV tornarà a fer una planificació semblant per cobrir les Fogueres d'Alacant entre el 20 i el 24 de juny. En este sentit remarquem que les vulneracions dels drets laborals als quals ens referim no es produeixen a causa de situacions imprevistes, sinó que són planificades a consciència.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.