PRINCIPI D'ACORD SOBRE EL VIII CONVENI COL.LECTIU

dimecres, 24 de desembre de 2008 ·La Intersindical va arribar divendres passat a un principi d'acord amb l'empresa després que ésta va acceptat alguna de les seues reivindicacions. L'esmentat principi d'acord no serà efectiu fins que no siga aprovat el dilluns dia 15 per la seua assemblea. També està vinculat al resultat del capítol econòmic que, a hores d'ara, està sense concretar.

Reproduïm el contingut del document acordat sense fer valoracions ja que estes encara no han sigut realitzades pel sindicat. Cas de ser ratificat per l'assemblea de la Intersindical, les adhesions al extraestatutari deixarien de tindre sentit, ja que ens trobaríem davant d'un conveni estatutari d'eficàcia general. És a dir: davant del VIII Conveni Col.lectiu.

Les millores introduïdes per la Intersindical en l'acord extraestatutari firmat per USO i UGT són les següents:


1.- Art. 30: Es donen garanties de que tots els treballadors gaudiran de tres dies de lliurança més a l'any.

2.- Art. 41 – Desapareix d'este article la referència als pactes de rodatge.

3.- Art. 27.- Es posa límit a la finalització de la jornada continuada de mati que s'havia eliminat i que es manté en els mateixos termes que en el VII Conveni Col.lectiu.

4.- Art. 8: Elimina les restriccions que s'havien posat a la composició de la Comissió Paritària que tindrà tants membres com seccions sindicals firmen el conveni.

5.- Art. 19.2 sobre estabilitat en l'ocupació – Se li donen competències a la Comissió Paritària per fer un seguiment de l'aplicació i compliment de l'anomenat decret Zapatero que regula la transformació de treballadors temporals en indefinits.

6.- Horas extraordinarias – Es manté que totes les hores que passen de 35 tindran caràcter extraordinari a diferència de les 40 que es necesitaven segons l'extraestatutari.

7.- Art. 26.1 – En els processos productius de Nadal, Setmana Santa, etc. s'elimina el còmput mensual i es substitueix pel còmput quinzenal. També s'acorda que no afectarà tots els treballadors, sinó únicament a aquells que estiguen adscrits als operatius implicats.

8.- Art. 9 c). S'elimina l'obligació que tenien els treballadors en l'estraestatutari de passar per la Comissió Paritària abans de presentar cap reclamació per via administrativa o judicial.

9.- Art. 28.1 – Es lleva a l'empresa la capacitat de modificar els horaris fixos totes les vegades que vullga amb una simple comunicació a la Comissió Paritària i és redueixen a dos el canvis que pot fer unilateralment en un any.

10- Art. 27.1f). – Es concreta que els acords entre treballadors i empresa sobre modificacions d'horaris fora de conveni es realitze per escrit i que siga firmat per les parts.

11.- Permis de paternidat- Es reconeix que els tres dies que hi ha en l'extraestatutari són addicionals als que legalment corresponen als treballadors.

Hem seguit el mateix ordre que s’ha redactat el principi d'acord que, com podeu veure no es correspon amb la seua importància ni amb la correlació d'articles.
Per llegir el document complet, feu clic ací.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.