LA FIRMA ÉS EL PROBLEMA, LA NEGOCIACIÓ ÉS LA SOLUCIÓ : ELS TREBALLADORS ES MEREIXEN UNA ALTRA COSA

dimecres, 24 de desembre de 2008 ·Els treballadors no es mereixen que alguns sindicats els impliquen en les seues misèries i els forcen a prendre decisions que no volen prendre.

Ara ens trobem on ens trobem perquè USO ha implorat a l'empresa, des d'un principi, la firma d'un conveni extraestatutari. Els encanta que els treballadors passen, un a un, en fila índia i amb el carnet a la boca, a adherir-se als seus plantejaments sota l'atenta mirada de l'empresa. Perquè el seu poder és l'empresa, no els vots que van aconseguir en les passades eleccions. Segurament pensen que l'adhesió al conveni és una mena de segona volta de les eleccions. La realitat és que les adhesions no van a mesurar la seua força democràtica, sinó la reconeguda capacitat que té l'empresa per pressionar. I així ho han entés la major part dels treballadors que han participat en les massives i participatives assemblees realitzades ahir al CPP de Burjassot i en la ràdio.


Els treballadors entenen, amb bon criteri, que cinc sindicats tenen més possibilitats que un a soles d'aconseguir un bon conveni. I això, és el que demanem des de la Intersindical juntament amb CCOO i CGT: que es reprenguen les negociacions. Si més no, per concretar un articulat tan vaporós que deixa oberta les portes a qualsevol interpretació per part de l'empresa. És per este motiu que ja ens hem dirigit al Director General per demanar-li una entrevista i que realitze un darrer esforç per tal d'aconseguir un conveni de tots i per a tots.De l'actuació d'UGT tenin poc que dir, perquè s'ha encarregat de despullar-se ella sola en un comunicat: “la UGT ha signat un acord per als seus afiliats, i això ningú no ens ho pot impedir. Com no impedeix ningú (almenys nosaltres) que continue la negociació d'un conveni d'eficàcia general”. És a dir, qui vullga un conveni d'eficàcia general que el busque, però que no compte amb ells. Si la resta de sindicats també firmarem acords pensant únicament en els nostres afiliats, qui es preocuparia de la gran majoria dels treballadors que no estan afiliats? Es que UGT va rebre en les passades eleccions únicament els vots dels seus afiliats? Que tipus de sindicalisme és eixe que només es preocupa del que hay para los míos? Per cert, no podem creure que no està impedint que continue la negociació quan ha preparat les fulles d'adhesió abans que l'empresa i USO.
Amb aquest tipus de plantejament, quin sentit té parlar d'unitat sindical? Quin sentit té parlar d'un conveni de tots i per a tots?: Cap. Per això han trencat la unitat i han optat per un conveni dels meus i per als meus. Que, damunt, és roin.

Recorda: la firma és el problema, la negociació és la solució. Ajornar la firma és donar una oportunitat a la negociació.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.