PER SER MARE, NO HI HA PER QUÈ PERDRE DINERS

dimarts, 5 d’abril de 2011 ·

RTVV és una empresa pública que, regularment, abona endarreriments als treballadors. En els últims anys, la publicació del VIII Conveni Col.lectiu, l’actualització salarial a causa de l’IPC o bé l’abonament dels endarreriments del 2008 i 2009, han fet que els treballadors cobren reintegraments.

Cada treballadora que està de baixa per maternitat cobra de la Seguretat Social una prestació igual al salari de l’últim mes en què va treballar. Si durant els mesos que dura la maternitat es produeix una actualització salarial, la treballadora no cobra eixa quantitat. Eixe impagament comporta una penalització de la maternitat i una discriminació salarial evident prohibida per la legislació espanyola i comunitària.

COM SABER SI ESTÀS EN EIXE SUPÒSIT?

El primer que has de fer és anar a Relacions Laborals de RTVV i demanar un certificat de la modificació salarial corresponent a eixe període. L’empresa té l’obligació de fer-te eixe certificat. De fet, està inclòs en el I Pla d’Igualtat com una obligació empresarial.. A partir d’eixe document, sabràs si has de reclamar a la Seguretat Social.

EM DEUEN DINERS, QUÈ HE DE FER?

Te’n vas a l’oficina de la Seguretat Social a la qual correspon el teu domicili. Allí presentes un escrit sol.licitant a la Seguretat Social la modificació de la base de cotització i adjuntes el document que t’ha donat l’empresa. Si tens cap dubte, pots telefonar al número de l’INSS 900 16 65 65.

QUANTS ANYS TINC PER DEMANAR-HO?

Tens quatre anys des de la data d’inici de la baixa per maternitat, és a dir, quatre anys des del naixement o adopció del teu fill. Durant este temps, el teu dret no caduca. A partir d’eixe moment, has perdut el dret.

QUI TÉ DRET A SOL.LICITAR ESTE REINTEGRAMENT?

Qualsevol persona que haja disfrutat de la baixa per maternitat o paternitat, independentment del seu sexe. La immensa majoria de les perjudicades són dones perquè són elles les que gaudeixen majoritàriament de les baixes per maternitat, també en esta empresa. Tot i això, el dret és indistint.

DE QUANTS DINERS ESTEM PARLANT?

Depén de molts factors però, en alguns casos, pot arribar als 300 euros.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.