CARTA OBERTA AL NOU DIRECTOR GENERAL DE RTVV

dimarts, 1 de setembre de 2009 ·Senyor Director General:

En les seues mans està que Canal 9 i Ràdio 9 guanyen la credibilitat que han perdut davant els ciutadans. És vosté qui haurà d'optar entre la fidelitat als principis marcats en la llei de creació de RTVV o la fidelitat al govern. Qui haurà de triar entre oferir un servei públic o un servei de propaganda.

També haurà d'optar entre una política laboral digna d'una empresa pública i respectuosa amb el conveni col.lectiu o deixar que les relacions laborals continuen definides per l'amiguisme, l'arbitrarietat i la prepotència. És a dir, haurà de decantar-se per la col.laboració amb els sindicats o per la confrontació.

La Intersindical, malauradament, no pot oferir-li els cent dies de gràcia de rigor perquè són moltes les qüestions que cal abordar de manera immediata, com ara la publicació del VIII Conveni Col.lectiu que hem firmat amb l'empresa. Vosté no pot permetre's el luxe de començar a exercir de Director General amb una desautorització damunt la taula. Cal dir-ho clar: la negativa de la Conselleria d'Economia a firmar el nou conveni desautoritza davant els sindicats i els treballadors a aquells que el van negociar i sobretot al Director General que el va firmar en nom de l'empresa. Tampoc podem permetre que els treballadors de RTVV siguen els únics d'una empresa pública de la Generalitat que encara no han normalitzat les retribucions del 2009 i que tenen pendents endarreriments del 2008.

Senyor Director General: Vosté tampoc podrà aconseguir un bon clima de col.laboració amb els representants dels treballadors mentre l'empresa, des de la prepotència i la deslleialtat, continue transformant l'aplicació del conveni en un seguit d'ensarronades, magarrufes i enganyifes. Esta forma d'actuar, a més de ser inadmissible, li ha deixat una herència que haurà d'afrontar, com ara la de molts guionistes que exerceixen funcions superiors a aquelles per les quals van ser contractats.

Des de la Intersindical, tampoc podem permetre que es donen més llargues al reconeixement com indefinits de tots aquells treballadors temporals que compleixen els requisits. L'empresa ha de fer honor a la paraula donada, que no és altra cosa que complir la legislació vigent. No podem acceptar de cap de les maneres que la precarietat laboral continue utilitzant-se com una arma de control per part de l'empresa, ni que s'intente convertir el que es un dret en un premi concedit des de l'arbitrarietat o el amiguisme.

Com a sindicat no podem entendre que s'estiga preparant a les nostres esquenes un contracte-programa en el qual es dissenya el futur de l'empresa i dels seus treballadors. Volem participar. Es tracta d'un dret que tenim i que voldríem que no se'ns negara com fins ara.

Com ja hem dit públicament, volem pensar que el seu anomenament obri una porta a l'esperança i que és fruit d'una reflexió de que les coses han arribat massa lluny. Per este motiu, li oferim la nostra col.laboració per treballar a favor d'una ràdio i una televisió pública en valencià i de qualitat. Una RTVV capaç de posar en marxa tot el potencial de la seua plantilla a través d'un increment de la producció pròpia.

Servisca esta carta oberta per demanar-li una entrevista. La que mai no ens ha concedit el seu predecessor en el càrrec.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.