SENSE PRESES, PERÒ AMB ALGUNA PAUSA

diumenge, 29 de març de 2009 ·

Els sindicats hem presentat a la Comissió Paritària dos documents en els quals hem fixat els criteris que haurien de regular qüestions tan importants com la transformació dels treballadors temporals en indefinits i l'aplicació de la jubilació parcial i els corresponents contractes de relleu. Ara, la pilota està en el teulat de l'empresa i no hi ha cap excusa per no avançar de forma decidida. On hi ha un abisme, a hores d'ara insalvable, entre l'empresa i la Intersindical és en la interpretació de les hores extraordinàries i la forma d'entendre el còmput quinzenal.

TRANSFORMACIÓ DE TEMPORALS EN INDEFINITS

L'empresa ha reconegut que pot assumir els criteris que hem presentat els sindicats firmants del conveni sobre la transformació dels treballadors temporals en indefinits i hem quedat en fer una nova reunió immediatament després de Pasqua on ens ha assegurat que ho tindrà tot “molt avançat”.
Entre els criteris que hem plantejat els sindicats figura que es consideren indefinits tots aquells treballadors temporals que complisquen el decret en una mateixa categoria laboral i considerant RTVV com a una única empresa. De la mateixa manera, sol.licitem a la direcció de la cadena que faça una “foto fixa” a data 15 de juny de 2006 i que convertisca en indefinits tots aquells treballadors que compleixen en estos moments o que han complit el decret i continuen treballant en l’empresa. L’empresa ha tingut bones paraules: “Estem segurs que anem a arribar a un acord” i “hi ha voluntat”. Ens sembla molt bé, però volem avanços.

CONTRACTES DE RELLEU

Diguem que hi ha desacord en el capítol econòmic de la jubilació i un apropament de postures pel que fa a l'aplicació dels contractes de relleu.
Les reclamacions econòmiques que hem fet inclouen que l'empresa abone la quantitat que falte per arribar al cent per cent del sou a aquells que opten per la jubilació parcial i que també els continue abonant el cent per cent de les aportacions que ara fa al pla de pensions fins que la persona jubilada arribe als 65 anys.
Respecte el contracte de relleu que cobrirà les jubilacions avançades, hi ha acord alhora d'assenyalar que es farà amb treballadors temporals de la casa i no amb gent de fora. També sembla haver coincidència alhora d'assenyalar que les contractacions es realitzaran de forma transparent i que, entre altres criteris, es tindrà en compte la titulació, l'antiguitat i la formació.

HORES EXTRAORDINÀRIES I CÒMPUT QUINZENAL

Durant les Falles l'empresa ha interpretat el conveni com ha volgut i ha sigut impossible acostar postures, segurament perquè a Pasqua pensa aplicar moltes de les mesures igual de malament. Nosaltres no podem acceptar, entre altres coses, que es realitzen còmputs quinzenals sense acotar-los primer, ni que es realitzen còmputs diferents per a diversos treballadors en un mateix esdeveniment, ni que no es respecten els caps de setmana per als treballadors que tenen horari de dilluns a divendres, ni que s'excedisca el límit de 9 hores ordinàries per dia. I no ho podem acceptar, ni ho acceptarem, perquè entenem que està fora de conveni.
Tot i això, l'empresa ha reconegut que s'han comés errors. Com ara, negar plusos de nocturnitat o festius o confondre hores ordinàries amb extraordinàries alhora de lliurar-les. De fet, ha desautoritzat totes les fulles que han fet alguns caps per interpretar el conveni al seu aire en forma de “nota interior” o fins i tot fent-les passar per suposades instruccions emanades de Relacions Laborals.
Hem quedat en dur a la pròxima paritària, per escrit, la interpretació de les qüestions més conflictives per tal d'intentar un últim esforç d'aproximació.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.