LLIBRE D'ESTIL DE LA CASA: CENSURA I MANIPULACIÓ

diumenge, 8 de març de 2009 ·

Els informatius de Ràdio Nou i Canal 9 han evitat i minimitzat la importància informativa del cas “Gürtel” i de la presumpta implicació en l’afer del president de la Generalitat i d’altres càrrecs del PP valencià. En els dos mitjans s’ha destacat que és un cas menor, s’ha minimitzat el seu impacte, s’ha obviat l’oposició i només s’ha escoltat la veu del Consell i del PP.

L’informatiu d’este migdia de Ràdio Nou ha abordat l’afer Gürtel a les 14:40, 40 minuts després de començar l’informatiu i sense citar el tema als titulars. Els nostres oients han escoltat un tall de veu de Francisco Camps, un altre de Vicente Rambla, un de Rita Barberà, un de María Dolores de Cospedal i un altre d’Esperanza Aguirre. De l’oposició només s’ha donat un tall de veu de Jorge Alarte. Durant la vesprada d’ahir, Ràdio Nou va informar a les nou de la nit amb dos talls de veu del vicepresident del Consell Vicente Rambla. En cap moment es va escoltar cap membre de l’oposició ni cap veu més que la del PP. El mateix tractament s’ha fet este matí en el “Bon matí”.

Pel que fa a Canal 9, l’informatiu de les 14:00 hores ens ha permés escoltar a Camps, Rita Barberà i María Dolores de Cospedal. Ni una opinió de l’oposició. Anit, la notícia va quedar amagada en mig del noticiari entre Iberdrola i la gira anglesa de Michael Jackson.
Evidentment, tampoc no s’ha fet cap referència a un tal Pedro García, que apareix citat en l’acte judicial de Baltasar Garzón i que ens agradaria saber si és el nostre director general.

Des de la Intersindical Valenciana en RTVV tornem a denunciar que el tractament informatiu del “cas Gürtel” en les nostres empreses no respon a criteris professionals i periodístics sinò a la necessitat de protegir el PP valencià i, molt especialment, el President de la Generalitat.

La Intersindical reitera que ha portat el cas de la manipulació política a la Sindicatura de Greuges i que prendrà totes les mesures sindicals i legals per aconseguir que RTVV responga als criteris per als quals va ser creada i que estan recollits en la Llei de Creació de la nostra empresa.

Reiterem, de nou, que els treballadors de RTVV ens sentim avergonyits per la política informativa dels responsables de la nostra empresa i demanem que es respecten els principis de pluralitat, veracitat i imparcialitat informativa.

Burjassot, 6 de març de 2009

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.