L'EMPRESA VOL RETALLAR ENTRE 256 I 1.642 EUROS ALS TREBALLADORS DE L'ENS A PARTIR DE LA NÒMINA DE JULIOL

dijous, 30 de juny de 2011 ·

La retallada, que es reclama equivaldrà al 5 % del salari cobrat entre els mesos de juny i desembre de l'any 2010 i només afectarà els treballadors de l'ens, quedant al marge els de Canal 9 i Ràdio 9. Les quantitats, segons podeu veure en el quadre adjunt varien entre el 256 i els 1642 euros segons categories laborals. Estes quantitats són les mínimes, ja que cal ajustar la paga extra de juny.


UN MATEIX CONVENI, UNS MATEIXOS DRETS

Amb la retallada anunciada els treballadors de l'ens s'equiparen, amb efectes retroactius, a la que van patir el 2010 tots els funcionaris. Als de Canal 9 i Ràdio 9 no els afecta perquè pertanyen a empreses mercantils que, per llei, van quedar excloses de la mesura.

Des de la Intersindical considerem que la pretensió de l'empresa, a més de dividir arbitràriament els treballadors, és il.legal ja que discrimina persones que es regeixen per un mateix conveni col.lectiu i que exerceixen les mateixes categories i llocs de treball. És per este motiu que ja avancem que anem a recórrer-la per via judicial.

NEGOCIAR, QUÈ?

L'empresa diu que està oberta a negociar, però l'única cosa que sembla negociable és la manera d'allargar el màxim en el temps el pagament. El percentatge de la retallada no és pot modificar. Tampoc resulta fàcil modificar els criteris que USO i UGT van aprovar en la Comissió Paritària el passat mes de febrer per a tots els treballadors i que són els que ara mateix estan aplicant-se. La taula que reproduïm esta feta a partir d'eixos criteris.

LA NOSTRA POSTURA: El QUE HAN DE FER ÉS PAGAR

En estos moments l'empresa deu diners a tots els treballadors per no haver pagat el plus conveni l'any 2010. Concretament, deu a tots i cadascun dels treballadors entre 610 i 1512 euros segons categories laborals. Veure totes les categories. Recordem que la Intersindical ha presentat un conflicte col.lectiu davant l'Audiència Nacional per a reclamar este deute.

En estes circumstàncies sembla una broma de mal gust que l'empresa plantege que hi ha treballadors que han de tornar diners cobrats el 2010. El que ha de fer és pagar-nos el que ens deu.

La cosa encara és més greu si tenim en compte que les taules salarials del 2010 no estan aprovades. Això significa que l'empresa pretén establir la retallada sobre unes taules salarials unilaterals que tampoc compartim.

TOPETAR DOS VEGADES AMB LA MATEIX PEDRA ?

La Intersindical va criticar durament els criteris aprovats per l'empresa, USO i UGT per a fer la retallada del 2011 que ara patim tots els treballadors. Són estos sindicats els que hauran de decidir si mantenen eixos criteris o els modifiquen perquè nosaltres vam votar en contra i no ens sentim responsables de l'empastrada que van fer.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.