LÒPEZ JARABA COMPLEIX UN ANY: ENTRADA DE CAVALL ANDALÚS I PARADA DE BURRA MANXEGA

dimarts, 31 d’agost de 2010 ·

Fa just un any, la Intersindical va dirigir una carta oberta a José López Jaraba amb motiu del seu nomenament com a Director General de RTVV. Aleshores ens preguntàvem si, després de l'etapa negra de Pedro García, finalment s'obria una porta a l'esperança. Malauradament, no ha sigut així.

LA PITJOR CONTINUITAT POSSIBLE

Jaraba entre la fidelitat als principis de la llei de creació de RTVV o al govern, ha optat pel govern. Entre la concepció de la ràdio i la televisió pública com a un servici públic o un servei de propaganda del PP, s'ha decantat per la propaganda.
És cert que el nou director general va començar el seu mandat reunint-se amb els sindicats, cosa que mai no va fer Pedro García, però el temps s'ha encarregat de demostrar que fou un miratge i que la política laboral de la casa continua caracteritzant-se per l'arbitrarietat i la prepotència.
La publicació del conveni col.lectiu tampoc ha impedit el seu desenrotllament trampós o el seu incompliment a seques. Com ara, el referit als salaris que continuen sense actualitzar i amb endarreriments que s'arrosseguen des del 2008.
Hi ha aspectes en els quals alguna cosa s'ha avançat, com ara en la transformació de treballadors temporals en indefinits que s'ha posat en marxa. Malauradament, l'empresa no ha mantingut el seu compromís de respectar este estiu tots els llocs de treball com l'any passat i això s'ha traduït en l'acomiadament d'alguns companys.

CAS SANZ: MÉS QUE SEXE

Un punt i apart mereix el cas de Vicente Sanz que ha aconseguit per a la ràdio i la televisió pública valenciana unes quotes de descrèdit social mai no vistes. I el senyor Jaraba cal reconèixer que no ha estat a l'altura de les circumstàncies. Ha reaccionat tard i malament. La Intersindical s'ha personat en el cas com acusació popular perquè considera que l'assetjament sexual del que s'acusa a Sanz és el fruit pervers de la seua despòtica política laboral, cosa que sembla que encara no ha entés el Director General.

MÉS POR QUE UNA PEDREGADA

Tampoc es pot dir que el senyor Jaraba haja fet molt per la contenció i racionalització de la despesa a RTVV. Què ha sigut del contracte-programa que va prometre Camps en les Corts fa dos anys? En compte d'això, el que ens hem trobat a finals d'agost és una licitació perquè una empresa de fora ens cobre 185.000 euros per dir als nostres directius com adequar el model organitzatiu i de gestió de la casa a l'actual conjuntura. I això, ens fa més por que una pedregada. Un any després podem dir que Jaraba és la personificació d'una forma de fer ràdio i televisió que es caracteritza per sumar manipulació, restar credibilitat, multiplicar l'endeutament i dividir la societat.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.