PUBLICAT EL CONVENI: ON ESTEM? ON ANEM?

dimarts, 16 de febrer de 2010 ·

La publicació del conveni s'ha produït més d'un any després de la seua signatura. Tanmateix, la seua tardança no ens ha impedit gaudir dels seus beneficis, com ara, més vacances, més lliurances i més dies per assumptes propis. Estos dies, els anomenats moscosos, que en l'anterior conveni eres “graciables” per part de l'empresa, s'han convertit ara en un dret dels treballadors.
També s'han tramitat d'acord amb l'actual conveni totes les jubilacions avançades que s'han plantejat, han començat a aplicar-se les mesures per a conciliar la vida familiar i laboral i hem estrenat un nou sistema de prestacions socials més ample, regulat i amb més garanties per als beneficiaris.

RETRIBUCIONS: ACI NO ENS CADUCA NI EL IOGURT

No cal perdre el temps explicant per què la Conselleria d'Economia ha tardat tant en desblocar la publicació del conveni. És fàcil entendre que existien dificultats per mantindre tots els drets que hem acumulat al llarg del temps, entre ells, l'anomenat plus conveni i la clàusula de revisió salarial. Les dificultats encara eren majors en la mesura que no ens hem conformat en mantindre el que ja teníem, sinó que hem avançat reclamant noves millores salarials. Concretament, l'aplicació durant els anys 2008 i 2009 d'un increment del 0'5 per cent de la massa salarial. Tots els sindicats, sense excepció, hem reclamat este complement, però només la seua inclusió en el VIII Conveni ha aconseguit transformar el que era una reivindicació condemnada a acabar en els tribunals en un dret reconegut. Estos increments està previst cobrar-los en la nòmina d'este mes. I, lògicament, en contra del que afirmaven alguns sindicats, no ens han caducat.

ESTABILITAT

Durant tot este temps els treballadors hem obtingut de l'empresa un compromís d'estabilitat que mai no havia existit i que ha fet que, per primera vegada en la història de RTVV, ningú no ha anat al carrer este 'estiu.
La Intersindical considera que un dels aspectes més positius del conveni és la conversió dels treballadors temporals en indefinits. En esta qüestió estan produint-se retards difícils de justificar que, segons l'empresa, es solucionaran al llarg dels pròxims tres mesos.

EL CONVENI, UN PUZZLE INCOMPLET

El VIII Conveni no és un text tancat. Aspectes tan importants com les borses de treball o les categories professionals estan ara en procés de negociació i els acords als que arribem entraran a formar part del conveni. Estem especialment interessats en que ningú no entre a treballar sense passar per les borses de treball, cosa que implicarà acabar amb la possibilitat que l'empresa contracte a qui vol en la categoria que vol a través del frau de contractar-los de guionistes. Un frau que possibilitava l'anterior conveni. També hi ha el repte de crear noves categories laborals que respecten necessitats reals i, alhora, que no deixen oberta la més mínima possibilitat de convertir-se en una excusa per retallar drets i llocs de treball.

COMISSIONS: MOURE'S ÉS CAMINAR

Volem que les comissions que hi ha al conveni funcionen i alguna cosa hem avançat. Per primera vegada, hem aprovat un reglament de prestacions socials i hem establert el dret a reclamar. A més, s'han racionalitzat i augmentat el número d'ajudes. També estem avançant en el que serà el primer pla d'igualtat de RTVV.

COMPUTAR O PIRATEJAR?

El punt més fosc del darrer any ha sigut l'anomenat “còmput quinzenal” i la compensació d'hores extraordinàries. En estes qüestions, l'empresa no ha tingut més bandera que l'arbitrarietat i el despotisme i s'ha botat l'Estatut dels Treballadors, el Conveni i, en el cas del col.lectiu d'unitats mòbils, fins i tot les més elementals normes de seguretat i salut laboral. Les denúncies de la Intersindical i les demandes que ha presentat en la Inspecció de Treball han millorat algunes irregularitats, però és evident que queda molt per fer. I anem a fer-ho.

AMB LA PUBLICACIÓ DEL CONVENI, MENYS IMPUNITAT

Una de les virtuts de la publicació del conveni és que ens permetrà denunciar els seus incompliments davant les instàncies laborals, cosa que fins ara no podíem fer. L'empresa ja coneix alguna de les denúncies que anem a presentar per a exigir el compliment del conveni, però seria bo que l'esperit de diàleg les fera innecessàries i que tots forem coherents amb allò que hem firmat.

GPS: RECALCULANT LA RUTA

Sabem que l'empresa no va a regalar-nos res i que haurem de gastar moltes energies en desenrotllar el conveni i en exigir la seua correcta aplicació. I a això anem a dedicar-nos..
No sabem què és el que faran CCOO i CGT. Durant estos mesos han centrat la major part del seu treball sindical en desqualificar o insultar directament alguns dels sindicats que hem firmat el conveni. Ara hauran de plantejar-se si volen continuar pel mateix camí o si recalculen la ruta

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.