NI COMPLEIXEN EL QUE FIRMEN, NI PAGUEN EL QUE DEUEN

dijous, 3 de desembre de 2009 ·

L'empresa continua sense complir el que firma i sense pagar tot el que deu. Finalment, en la nòmina de desembre no anem a cobrar tots els endarreriments pendents que havíen anunciat alguns. Tampoc hi ha una data per a la publicació del VIII Conveni Col.lectiu. Una vegada més, ha quedat palés que l'empresa no ens va a regalar res i que els nostres drets haurem de guanyar-los pam a pam i picant en pedra. Fins i tot els drets reconeguts en la legislació.

EL QUE COBRAREM A DESEMBRE...I EL QUE NO COBRAREM

L'empresa, després de moltes pressions només accepta pagar el dos per cent de sou base, complement de destí i complement específic corresponents al període gener-maig que ens deu, ja que des del mes de juny ja cobrem l'esmentat increment. Els endarreriments que veurem reflectits en la nòmina de desembre van dels 134 als 334 euros segons categories salarials.
L'empresa es nega a pagar el 0'5 per cent de la massa salarial corresponent al 2008 i 2009 que equival a un total de 234 euros. Argumenta que no pot fer-ho fins que no es publique el VIII Conveni, tot i que no explica per què no s'ha publicat encara. Tampoc pagarà l'increment del 2 per cent del plus conveni que equival a entre dos i cinc euros al mes segons categories salarials.
Com a "mostra de bona voluntat", l'empresa avançarà a la nòmina de desembre el pagament del plus de transport que fins ara es pagava al mes de gener i que és de 376 euros.
La paga extraordinària de desembre es manté amb els mateixos termes que la de juny, és a dir, amb l'increment del 33 per cent del complement específic. Tot plegat, a pesar dels endarreriments pendents, enguany els treballadors acabarem guanyant un 4 per cent més que l'any anterior, la qual cosa garanteix la millora del nostre poder adquisitiu..

Des de la Intersindical ens comprometem a continuar lluitant amb tota la constància i tots els mitjans al nostre abast per tal que l'empresa complisca el que firma i pague el que deu

CONVERSIÓ DE TREBALLADORS TEMPORALS EN INDEFINITS

La Comissió Paritària es reunirà el pròxim 15 de gener per tractar de forma monogràfica la conversió de treballadors temporals en indefinits, que es troba parada des de fa mesos. En l’última reunió, els sindicats presents en la C.Paritària vam presentar a l’empresa una proposta conjunta. En eixa proposta es concretaven els criteris per aplicar la llei en la nostra empresa (per exemple, són TVV, RAV i RTVV una única empresa o en són tres?, és el canvi de categoria laboral “el mismo puesto de trabajo” que diu la llei?...) . La direcció s'ha compromés a donar una resposta a eixos criteris, criteris que es faran públics per tal que tots els treballadors temporals puguen “escanejar-se” i comprovar per ells mateixos si són o no indefinits. A partir d’este punt, l’empresa ens ha avançat que, a través de la Comissió Paritària i de forma trimestral, anunciarà els treballadors que passen a ser indefinits. Segons paraules textuals, “quan tinguem els criteris, l’empresa actuarà de forma immediata”. L’empresa ha tornat a reiterar que té previst mantindre els llocs de treball dels temporals. Nosaltres li hem demanat que estabilitze la plantilla (quants són fixos, quants són indefinits i quants temporals) i ella ens ha contestat que és el que vol fer i que “mientras no lleguemos a un acuerdo sobre indefinidos, de aquí no se va a ir nadie”.

PRESTACIONS SOCIALS

La comissió de prestacions socials es reunirà a mitjans de desembre per estudiar les peticions d’ajuda presentades pels treballadors. En una segona reunió, després de Reis, s’espera poder tancar-les i la voluntat de l’empresa és pagar-les en la nòmina del mes de gener.

CÒMPUT QUINZENAL

El còmput quinzenal de Nadal per als operatius afectats serà del 15 al 29 de desembre. L'empresa també ha informat dels còmputs quinzenalsa aplicats enguany. Han sigut els de Falles del 9 al 22 de març, Setmana Santa del 30 de març al 12 d'abril, Sant Joan del 15 al 28 de juny i el 9 d'Octubre del 28 de setembre al 11 d'octubre. També s'ha fet un còmput especial per a les eleccions europees que ha sigut del 25 de maig al 6 de juny. Si a algun treballador se li han calculat hores extraordinàries aplicant el còmput quinzenal fora d'estes dades s'ha fet de forma irregular i caldrà presentar la corresponent reclamació.

TRIENNIS I PLUSOS

L’empresa reconeix la seua errada en el pagament dels triennis del mes d’octubre, que es van pagar dos vegades, i que han comportat la reducció consegüent en la nòmina del mes de novembre. Respecte als plusos del mes d’octubre d’alguns treballadors, que no es pagaren pels canvis en les direccions d’algunes àrees i departaments, l’empresa assegura que la situació s’ha normalitzat al mes de novembre i que tots els treballadors han cobrat els plusos d’octubre i novembre que se’ls devien.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.