EL SÍNDIC DE GREUGES FA COSTAT A LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

dimecres, 9 de desembre de 2009 ·

-PLANTEJA AL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE TINGA MÉS PROTAGONISME EN LA DEFENSA DEL PLURALISME INFORMATIU I QUE IMPULSE LA PUBLICACIÓ DEL CONVENI COL.LECTIU, EL PAGAMENT D'ENDARRERIMENTS I L' ESTABILITAT LABORAL

-TAMBÉ DEMANA LA POSADA EN MARXA DELS COMITÉS DE REDACCIÓ I LA CREACIÓ DEL CONSELL AUDIOVISUAL.


El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha dictat una resolució en la qual es fa ressò de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana per la falta de pluralisme informatiu a RTVV. El sindicat ha emmarcat la manca de pluralisme en un context més ample en el qual destaca la manca de mecanismes de control com els Comités de Redacció o el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana. També acusa l'empresa d'aprofitar-se'n de la precarietat laboral per pressionar els treballadors.

El Síndic de Greuges analitza el plantejament de la Intersindical i assenyala en la seua resolució que és el parlament, a través de la Comissió de Control de RTVV, qui té les competències per garantir que es done una informació veraç en la ràdio i la televisió pública. A pesar d'això, José Cholbi afirma que ell no pot quedar-se “callat i impassible” sense pronunciar-se sobre les actuacions de l'esmentada comissió. En este sentit, manifesta que vol “cridar l'atenció a tots els grups polítics amb representació parlamentària en la Comissió Parlamentària de Control i en el Consell d'Administració de RTVV sobre la importància de seguir treballant conjuntament braç amb braç en la protecció del dret fonamental de les persones a rebre informació veraç”.
El Síndic de Greuges, ha dirigit les seues recomanacions al Consell d'Administració de RTVV argumentant que és en eixe òrgan col.legiat on estan representats tots els grups parlamentaris que “són responsables del millor o pitjor funcionament de RTVV”.

RECOMANACIONS DEL SÍNDIC DE GREUGES

Les recomanacions del Síndic de Greuges ja han sigut traslladades al Consell d'Administració al qual demana que es pronuncie en el termini màxim d'un mes sobre l'acceptació d'estes o, si escau, manifestar les raons que considere per no acceptar-les.
Les recomanacions realitzades com a conseqüència de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana són les següents:

“1a. Extremar els esforços perquè en el conjunt de les produccions audiovisuals i programacions de RTVV s'assegure la lliure expressió de la pluralitat social, cultural, ideològica i política existent en la societat valenciana, i s'hi garantisca, igualment, la lliure formació de l'opinió pública, i tot això sense prejutjar i amb absolut respecte a les actuacions efectuades o que puga realitzar la Comissió Permanent de les Corts Valencianes no Legislativa de Control de l'Actuació de Ràdio Televisió Valencina i les seues societats.

2a. Impulsar la reactivació i el funcionament ordinari del Comité de Redacció, previst en el Conveni Col.lectiu de RTVV, com a instrument per a avaluar l'adequació dels diferents programes de contingut informatiu al pluralisme polític.


3a. Promoure la creació i posada en marxa del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, al qual l'art. 56.3 de l'Estatut d'Autonomia encomana vetlar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l'àmbit de la comunicació i els mitjans audiovisuals de la Comunitat Valenciana.


4a. Instar els òrgans que corresponga perquè adopten les mesures que es consideren adequades per a donar satisfacció a les següents reivindicacions laborals dels treballadors de RTVV:
· L'escassa utilització de la contractació indefinida davant de la temporal.
· El retard en el pagament d'endarreriments i increments retributius.
· Insistir davant la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per assolir la publicació del conveni col.lectiu.

UNA COMISSIÓ DE CONTROL QUE CONTROLE MÉS I UN CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE ADMINISTRE MILLOR

Intersindical Valenciana considera molt positiu que el Síndic de Greges compartisca la nostra postura de contextualitzar la manca de pluralisme informatiu en un marc més ample. Això ens dona peu per reivindicar que la Comissió de Control de RTVV controle més i que el Consell d'Administració administre millor les competències que té encomanades. Pensem que una política laboral poc transparent és el preludi d'una política informativa poc transparent i que el menyspreu que manifesta l'empresa cap els sindicats es un fidel reflex del menyspreu que manté amb importants sectors i col.lectius de la societat valenciana.

Llegir tota la resolució del Síndic de Greuges

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.